Šport
33 ogledov

Štiri kolajne: še srebro za Ravnjaka

tim kevin ravnjak innsbruck deskanje EPA
Za slovenskimi mladimi športniki na prvih zimskih olimpijskih igrah v Innsbrucku je znova zelo uspešen dan. Velikima sobotnima uspehoma smučarjev skakalcev sta se pridružila še deskar v snežnem žlebu in alpski smučar v superkombinaciji.

Slovenska mlada odprava je tako v Innsbrucku osvojila skupno že štiri kolajne. Po zlatu smučarskega skakalca Anžeta Laniška in bronu skakalke Urše Bogataj na 75-metrski skakalnici v Seefeldu sta srebrni kolajni osvojila 15-letni Tim Kevin Ravnjak na Kühtaiu v deskarski preizkušnji v snežnem žlebu in 16-letni Miha Hrobat v superkombinaciji na smučarskem stadionu na Patscherkoflu. Slovenski uspeh je na prizorišču na Kühtaiu dopolnil Ravnjakov reprezentančni kolega Jan Kralj s šestim mestom. V superkombinaciji alpskih smučarjev pa je bil Štefan Hadalin sedmi.

Superkombinacijo so drugi tekmovalni dan na mladinskih olimpijskih igrah opravila tudi dekleta. Na startu sta bili tudi dve Slovenki, Claudia Seidl in Saša Brezovnik. Brezovnikova je bila enajsta, Seidlova pa 28.

Luka Pintarič je dobro prestal krstni nastop na OI mladih v nordijski kombinaciji. Po šestem mestu na 75-skakalni napravi v Seefeldu je bil v smučarskem teku na deset kilometrov 11., kar je zadostovalo za končno deseto mesto. Njegov dosežek je še povečal slovenske apetite po novi kolajni na mešani moštveni preizkušnji, ko se bodo prvič združeno na eni tekmi merili smučarji skakalci, smučarke skakalke skupaj z nordijskimi kombinatorci.

Prvi preizkušnji sta tudi za mladimi biatlonci in biatlonkami. Fantje so morali prestati 7,5-kilometrski sprint, dekleta pa šestkilometrsko sprintersko preizkušnjo prav tako na olimpijskem prizorišču v Seefeldu. Najboljši slovenski biatlonski dosežek je vpisal Miha Dovžan s 17. mestom. Dovžan je trikrat zgrešil in za zmagovalcem zaostal za 1:48 minute. Njegov reprezentančni kolega Vid Zabret je prav tako zgrešil tri tarče, njegov zaostanek pa je znašal 2:17 minute. Eva Urevc (+2:48) je bila 28. s šestimi zgrešenimi streli, Anthea Grum (+4:24) pa je bila s šestimi zgrešenimi streli 41. Na startu pri dekletih je bilo 47 tekmovalk, pri fantih pa 50.

Nastope je že v soboto končala smučarka prostega sloga Monika Loboda, ki se ni uvrstila v finale v snežnem žlebu. Lobodova je zasedla končno deveto mesto od skupno desetih tekmovalk na startu.

Slovenska reprezentanca v Innsbrucku je tako po le dveh tekmovalnih dnevih po številu kolajn že izenačila dosežek s poletnih olimpijskih iger mladih pred dvema letoma v Singapurju, kjer so slovenski športniki osvojili štiri kolajne, od tega dve zlati. Na mladinskih zimskih olimpijskih igrah tekmujejo športnice in športniki v starosti od 14. do 18. leta. Igre se bodo končale 22. januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.