Šport
24 ogledov

Stožice v znamenju vzhajajočih zvezd

Kavčič Žemlja Slovenija Francija EuroBasket četrtfinale Stožice Ljubljana Saša Despot
V Areni Stožice so se na tekmi All Star predstavili najboljši evropski igralci v kategoriji U18, ki so imeli bučno podporo s tribun.

24 košarkarjev, razdeljenih v modro in belo ekipo, je bilo izbranih za nastop na letošnji tekmi, vključno z MVP-jem letošnjega evropskega mladinskega prvenstva divizije C ter najboljšo peterko letošnjega evropskega mladinskega prvenstva divizije B.

Preostanek izbrancev je nastopal na evropskem mladinskem prvenstvu divizije A v Latviji in je bil izbran s strani strokovnjakov FIBA Europe in trenerjev, ki imajo FIBA Europe trenerski certifikat (FECC).

En slovenski predstavnik

Aktualna prvakinja evropskega prvenstva do 18 let, Turčija, je s tremi košarkarji (Birsen Metecan, Kerem Kanter in Kenan Sipahi) imela največ predstavnikov, Španijo (Alberto Abalde in Agusti Sans), Latvijo (Anžejs Pasečniks in Ivars Žvigurs) in Srbijo (Nikola Jokić in Rade Zagorac) sta zastopala po dva košarkarja, Hrvaško pa eden (Domagoj Bošnjak).

Vincent Kesteloot (Belgija), Prokop Slanina (Češka), Axel Bouteille (Francija), Georgios Diamantakos (Grčija), Simone Fontecchio (Italija), Andrej Magdevski (Makedonija), Milovan Drašković (Črna gora), Damian Jeszke (Poljska), Alexander Martynov (Rusija), Matic Rebec (Slovenija), Julian Andrea Gualtieri (San Marino), Ludvig Hakanson (Švedska) in Yevgen Sakhniuk (Ukrajina) zaokrožujejo štiriindvajseterico izbrancev.

Sedem podaj Matica Rebca

Z 74:69 je zmagala ekipa modrih, pri kateri je bil z 13 točkami najboljši Poljak Jeszke, pri poražencih jih je Turek Kanter dosegel 14. Slovenski mladinski reprezentant Matic Rebec, ki je za ekipo belih zbral dve točki in sedem podaj, je bil po tekmi zadovoljen z izkušnjo, ni pa toliko pozornosti namenjal svoji predstavi: "Bila je lepa tekma pred toliko gledalci. Vsak košarkar je dal od sebe svoj maksimum. Na koncu smo sicer izgubili, a to ni tako pomembno. Med igro sem poizkušal dati čim več od sebe in bolj razigraval soigralce, ki so tudi dobri."

"Ta tekma je bila parada mladinske košarke. Videli smo igralce, ki veliko obetajo v Evropi. Lepo je videti, da imajo fantje tako veliko košarkarsko znanje, tako taktično kot tudi tehnično. Videlo se je, da igralci niso bili povsem sproščeni. Na koncu ekipi nista dosegli toliko točk, kot je to navada na takšnih tekmah, a trenerji smo se med seboj dogovorili, da se bo igrala resna košarka. Nismo si želeli, da bi se fantje zafrkavali, saj je zelo pomembno, da se po tekmi vrnejo v svoje klube, živi in zdravi," pa je po tekmi povedal trener Belih, Borut Fijavž.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.