Šport
25 ogledov

Suárez suspendiran tudi v virtualnem svetu

Luis Suarez Sahrul Kurniawan Barcelona B Indonezija U19 EPA
Na področju nogometnih računalniških iger konkurenca dva glavna ponudnika sili k vedno bolj izpopolnjeni simulaciji. V Fifi 15 so se tako odločili za suspenzijo Luisa Suáreza. Medtem Urugvajec zabija za b ekipo Barcelone.

V zadnjih desetletju je japonski KONAMI  z igro PES na tržišču nogometnih računalniških simulacij prehiteval tekmico Fifo, produkt družbe EA Sports. Vendar pa je v zadnjih dveh sezonah Fifa spet prevzela primat, izboljšana pa je tudi letošnja verzija, Fifa 2015.

Konkurenca sili KONAMI in EA Sports, da uporabnikom poleg dovršene grafike, gibanja igralcev, driblingov, dresov, stadionov, navijačev, nogometne obutve in ostalih podrobnosti med samim igranjem, ponujata tudi preostale izboljšave. V Fifi 15 je tako Luis Suárez suspenidran do 26. oktobra, ko se mu bo tudi v realnem življenju iztekel suspenz in bo lahko zaigral za Barcelono, prvič prav proti velikemu rivalu - madridskemu Realu.

Spomnimo: Urugvajec je bil suspenidran za več mesecev, potem ko je na svetovnem prvenstvu ugriznil branilca Italije Giorgia Chiellinija. Podobna incidenta je Suárez zakrivil že v dresu Liverpoola in Ajaxa.

Mutu suspendiran zaradi kokaina

Suspenzije igralcev so sicer stalnica v igri Football Manager, tako je bil pred leti, tako v realnosti kot v virtualnem svetu, zaradi jemanja kokaina suspendiran Romun Adrian Mutu. Prav tako so v igrah že "upoštevali" dolgotrajnejše poškodbe igralcev, medtem ko je nagnjenost nekaterih nogometašev k poškodbam že dlje časa zajeta v vsako resno nogometno simulacijo.

Zabil dva proti mladincem Indonezije

Suárez je sicer prav v sredo drugič oblekel dres Blaugrane na uradni tekmi. B ekipa Barcelone se je pomerila z mladinsko (U19) reprezentanco Indonezije in visoko slavila (6:0), del moštva je bil tudi Urugvajec. Slednji je prvič za Katalonce zaigral na pokalu Joan Gamper, takrat je igral 14 minut.

Thomas Vermaelen Ulham Udin Barcelona B Indonezija U19 | Avtor: EPA EPA
Prvi zadetek proti Indonezijcem je sicer dosegel Thomas Vermaelen, ki prav tako še čaka na prvi uradni nastop za prvo ekipo Barcelone, del povratka po poškodbi je tudi njegovo udejstvovanje za B ekipo. 

Suárez je po podaji Alena Halilovića zabil za 2:0, ko je vtekel na podajo čez indonezijsko obrambo. Mladi makendonski reprezentant David Babunski je povišal na 3:0, za 4:0 je zadel Agostinho , nato je Suárez zabil še drugič, končni izid pa je postavil Maxi Rolón z bele točke.  

Luis Suarez Fifa 15 suspenz | Avtor: Fifa 15 (PrtSc) Fifa 15 (PrtSc)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.