Šport
954 ogledov

Suspendiran zmagovalec Hrvaške in ekipni kolega Slovencev

Konstantin Sivcov
Zmagovalec dirke po Hrvaški padel na dopinškem testu.

Vodstvo kolesarske ekipe Bahrain Merida je sporočilo, da je suspendiralo svojega tekmovalca Konstantina Sivcova. Izkušeni, 36-letni Belorus je 31. julija ob nenapovedani kontroli oddal pozitiven krvni vzorec (Epo), zato ga skoraj gotovo čaka kazen Mednarodne kolesarske zveze in tudi izguba pogodbe pri bahrajnski ekipi.

"Pri dopingu imamo ničelno toleranco, zato smo ga takoj suspendirali. Zelo smo razočarani nad njegovim dejanjem, če bo pozitiven tudi vzorec B, bomo začeli pravne postopke proti njemu. Že zdaj pa povem, da se mu konec decembra pogodba izteče in je ne bomo podaljšali," je sporočil generalni direktor ekipe Brent Copeland.

Sivcov ima v svoji karieri enajst zmag, od tega eno z Gira, letos maja pa je bil zmagovalec dirke po Hrvaški. Belorus je k bahrajnskemu moštvu prestopil leta 2017, pred tem je bil eno leto član ekipe Dimension Data, v letih 2012-2015 pa je branil barve moštva Sky.

V Bahrain Meridi sicer nastopajo številni slovenski kolesarji. V zadnjem času blesti Matej Mohorič, ki je v zadnjih tednih osvojil skupni zmagi na dirkah po Beneluksu in Nemčiji, poleg njega pa barve moštva branijo še Grega Bole, Borut Božič, Luka Pibernik, Kristijan Koren, Domen Novak in David Per.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice