Šport
168 ogledov

Roglič na SP ne bo branil srebrne kolajne

primož roglič Epa
Slovenski šampion ne bo branil odličja z vožnje na čas.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič bo po poročanju portala cyclingnews izpustil vožnjo na čas na septembrskem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku, kjer bi sicer branil srebro z lanskega prvenstva v Bergnu. Vzrok naj bi bile nedavne težave s komolcem. Zasavec se bo v Avstriji osredotočil na cestno dirko.

Roglič je pojasnil, da se je za to odločil, ker zaradi poškodbe komolca, ki jo je utrpel na julijski dirki po Franciji, v zadnjem času ni mogel trenirati na kronometrskem kolesu.

"Odločitev sem sprejel kakšnih 10 dni nazaj. Vzrok so težave s komolcem, ki sem jih imel po Touru. Po padcu mi je v njem ostal kamenček. Tega so mi odstranili, a se mi je vnela rana, zato so mi komolec spet odprli. Od takrat nisem treniral na kronometrskem kolesu. Ne bi mogel do dobrega rezultata. Startal bom le takrat, ko se bom lahko boril za zmago," je pojasnil Roglič, ki se te dni mudi v Kühtaiju na višinskih pripravah, kjer je tudi Jan Tratnik.

"Dirkal bom na cestni dirki. To bo zame izziv, a mi je to všeč. Dirka je zelo dolga, zgodilo se bo veliko stvari. Nikoli na SP še nisem dirkal na rezultat, zato bo to dodaten izziv. Trasa je res težka, posebej zadnji vzpon. Težko se bo prebiti čez njega," meni 28-letnik, letos četrti v skupnem seštevku na dirki po Franciji.

V letošnji sezoni je večkrat dokazal, da je povsem enakovreden najboljšim kolesarjem v vožnji navkreber, zato je za cilj drugega dela sezone postavil prav dirko za mavrično majico na Tirolskem. "Ko si dober, ti ustreza vsaka trasa. Moj cilj je, da se pripravim najbolje, kar se bo dalo, nato pa dirkam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice