Šport
1765 ogledov

Znano, kje bo Roglič dirkal zdaj

Primož Roglič Epa
Nova preizkušnja za slovenskega asa.

Primož Roglič bo po velikem uspehu na dirki po Franciji, ko je v skupni razvrstitvi končal na četrtem mestu, na začetku septembra popeljal svojo ekipo Lotto NL-Jumbo na dirko po Britaniji, so zapisali pri britanskem portalu Cyclist. Roglič bo prvo ime nizozemske ekipe, ki je lani na britanski pentlji slavila zmago z Larsom Boomom.

Roglič bo eden od favoritov za skupno zmago na enotedenski dirki po Britaniji, še pišejo pri Cyclistu. Slovenski kolesar je na nedavno končanem Touru presegel vsa pričakovanja, za zmagovalcem, Britancem Geraintom Thomasom (Sky) je zaostal vsega 3:22 minute in slavil tudi etapno zmago, ko je bil najboljši v 19. etapi med Lourdesom in Larunsom. To mu je uspelo po treh zaporednih skupnih zmagah na enotedenskih dirkah pred francosko pentljo. Zmagal je na dirki po Baskiji, dirki po Romandiji in dirki po Sloveniji.

Rogliču bodo do uspeha na dirki po Britaniji, ki bo potekala od 2. do 9. septembra, pomagali moštveni kolegi, med njimi so v ospredju izkušeni specialist za kronometer Jos van Emden, Maarten Wynants in Koen Bouwman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice