Šport
4002 ogledov

Tako je zvenel Fury pred udarcem v grlo: "To ni moj prvotni glas"

tyson fury Epa
Britanski boksarski šampion ima enega najbolj prepoznavnih glasov na svetu.

Britanski težkokategornik Tyson Fury, aktualni svetovni prvak po verziji WBC, je znan po svojem raskavem in hripavem glasu, ki pa ni prirojen, temveč je posledica poškodbe, ki jo je pred približno sedmimi leti utrpel med treningom s Tyjem Mitchellom.

Dolgo časa se je šušljalo, da je Furyjeva hripavost odraz zlorabe zdravil, drog in alkohola, vendar gre v resnici za posledico udarca, po katerem bi moral 33-letni šampion opraviti operativni poseg, vendar se zanj ni odločil. 

Tyson Fury | Avtor: Profimedia Profimedia
"Nekoč sem zvenel drugače. To ni moj prvotni glas. Če si pogledate moje intervjuje med letoma 2010 in 2016, zvenim precej drugače. Treniral sem z mojim zelo dobrim prijateljem Tyjem Mitchellom, ki me je zelo močno zadel v grlo, kjer je prišlo do nastanka krvnega strdka. To je vplivalo na moje glasilke, zato imam danes takšen glas. Zvenim kot moj oče, kar tudi sam zelo dobro slišim. Oba imava raskav glas. Pravijo mi, da zveni zelo seksi. Moral bi na poseg za odstranitev strdka, vendar me je bilo preveč strah. Mislim, da zvenim še bolje. V mojem glasu je več bolečine," je pred časom za BBC Radio povedal Fury.

Neporaženi šampion, ki je v karieri nanizal 31 zmag in en neodločen izid, je na boksarsko sceno prodrl leta 2008. Na novinarski konferenci pred profesionalnim debijem proti Bélu Gyöngyösiju tedaj 20-letni Britanec zveni kot povsem druga oseba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice