Šport
1934 ogledov

Tako kaže necepljenemu Đokoviću glede nastopa v New Yorku

Novak Đoković Epa
Organizatorji četrtega grand slam turnirja sezone bodo upoštevali smernice glede koronavirusa.

Odprto prvenstvo Združenih držav Amerike v New Yorku se bo s kvalifikacijami začelo že danes, na začetku naslednjega tedna pa bodo odigrani tudi prvi dvoboji na glavnem turnirju. Glede na trenutno stanje je vse bolj verjetno, da na njem ne bo srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića. Ta je še na seznamu prijavljenih, a mu nastop preprečuje dejstvo, da ni cepljen.

Teniški as, ki si je sredi prejšnjega tedna v Ljubljani ogledal košarkarski dvoboj med Slovenijo in Srbijo, bi bil tako primoran izpustiti še drugi grand slam turnir v tem letu. Na začetku leta je sicer prišel v Avstralijo, a je bil kasneje iz države izgnan, v Parizu je izgubil četrtfinalni dvoboj z Rafaelom Nadalom, v Wimbledonu pa je pokoril vso konkurenco. 

Na spletni strani US Opna so teden dni pred začetkom turnirja zdaj objavili pogoje udeležbe, gledalce iz tujine pa so pri tem opozorili, da morajo biti 'polno cepljeni', če želijo vstopiti v državo.

"Imetnikom vstopnic pri vstopu na US Open ne bo potrebno pokazati dokazil o cepljenju, vendar vas opozarjamo, da vam bodo v primeru, če na OP ZDA prihajate iz tujine in niste cepljeni s kakšnim od primernih cepiv proti koronavirusu, zavrnili vstop v državo," so zapisali organizatorji. 

košarka Slovenija - Hrvaška | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Čeprav so tudi V ZDA v zadnjem času omejili nekaj ukrepov, ki so jih uvedli ob epidemiji, pa v zadnjem tednu pred turnirjem ni pričakovati novih sprememb, ki bi na ameriško ozemlje dovolile tudi necepljenim državljanom tujih držav. In v to kategorijo sodi tudi Đoković.

Prav zvezna država New York je sicer sodila med tiste ameriške zvezne države, ki so imele najstrožja pravila v času epidemije.

Slab znak za prihod Đokovića je tudi njegova neuvrstitev na promocijski material turnirja. Nanj so uvrstili igralce in igralke, ki naj bi sodili med največje zvezde in favorite New Yorka, izostala pa je podoba srbskega zvezdnika.

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 08:17 23.avgust 2022.

    hm, mnogo ljudi je vačkrat zbolelo za kovidom ko so pa bili cepljeni, pa so polno cepljeni in še z vip dodatkom. lepo in krasno bi bilo, da pridejo tisti cep(ljen)ci tja v NY in vsi zbolijo. potem pa naj ...prikaži več igrajo turnir pobiralci žogic. pa lep dan vam želim.

  • Avatar luckyss
    luckyss 07:29 23.avgust 2022.

    Trenutna cepiva dokazano NE DELUJEJO, ravno zato za jesen obljubljajo DELUJOČA cepiva...Vendar vztrajajo, pri svojem, cepljenju iz principa, banda morilska...Sicer nisem nek "fan" Đokovića, vendar s tega vidika vsa mu čast..

Sorodne novice