Šport
1904 ogledov

Teniški zvezdnik z neumnostjo leta

Feliciano Lopez in Andy Murray Profimedia
Tudi najboljšim se lahko zgodi...

Lovljenje teniške žogice, ki leti zven igrišča, preden ta dejansko pristane v avtu, je nekaj povsem vsakdanjega na rekreacijskih dvobojih, saj se oba nasprotnika zavedata, kje bi žogica pristala ter čigava je točka.

Nekaj povsem drugega pa so profesionalni turnirji, a kot kaže, se tudi tam lahko zgodi nekaj podobnega. Na turnirju v Montrealu sta se v prvem krogu namreč pomerila para Feliciano Lopez/Andy Murray ter Lukaš Kubot/ Felipe Melo, dvoboj pa je zaznamovala poteza Španca Lopeza, ki je s svojo napako podaril točko nasprotnikoma.

Lopez je namreč z loparjem ujel žogico, ki je letela daleč izven igrišča, še preden se je ta dotaknila tal. Stranski sodnik je sicer zaklical "out", a je glavni sodnik na veliko presenečenje Lopeza dosodil točko nasprotnikoma, ki sta tako v prvem nizu izenačila izid na 4:4. Lopezu ni bilo nič jasno, dokler mu ni njegov soigralec, izkušeni Andy Murray, razjasnil situacijo.

Lopez in Murray sta nato izgubila prvi set po podaljšani igri, a sta vseeno uspela izboriti napredovanje z zmagama 6:3 in 11:9 v nizih.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice