Šport
390 ogledov

Srbsko-hrvaška naveza deluje

novak đoković Epa
Prvi igralec sveta se bo pred OP ZDA v New Yorku, kjer bo lovil tretji grand slam v sezoni, udeležil še mastersa v Cincinnatiju.

Najboljši teniški igralec na lestvici ATP Novak Đoković se v španski Marbelli pripravlja za masters v Cincinnatiju in zadnji grand slam sezone, odprto prvenstvo ZDA. Na obeh turnirjih bo srbski zvezdnik branil naslova, na pripravah za sklepni del sezone pa mu spet pomaga Hrvat Goran Ivanišević.

Sodelovanje, ki se je začelo tik pred Wimbledonom, Ivanišević je še zdaj edini igralec v zgodovini, ki je ta grand slam osvojil s posebnim povabilom, kar mu je uspelo leta 2001, se tako nadaljuje.

nick kyrgios Video Šport Kyrgios prečrtal Đokovićevo ime na majici navijača

Priljubljeni Zec Đokoviću pomaga v odsotnosti prvega trenerja Mariana Vajde, ki je na Slovaškem, ker bo njegova hči v kratkem rodila in želi biti ob njej. Zato Vajde ne bo ob Noletu na mastersu v Cincyju, ki se bo začel 11. avgusta, pridružil pa se mu bo spet na OP ZDA. Zadnji turnir za veliki slam v sezoni se bo začel 26. avgusta.

Novak Đoković stanovanje Miami Eighty Seven Park Foto/Video Šport V takšnem razkošju bo Đoković lahko slavil wimbledonsko zmago

Združitev Đokovića in Ivaniševića je izzvala nezadovoljstvo nekaterih bolj nacionalno zavednih Srbov, ki menijo, da bi se moral sloviti tenisač izogibati javnemu izkazovanju podpore Hrvatom.

Medtem ko naši južni sosedi uživajo v Đokovićevi naklonjenosti in ga po večini označujejo za velikega človeka, je razpoloženje v Srbiji nekoliko drugačno.

novak đoković Ogorčenje Šport Srbski košarkar napadel Đokovića: "Žališ svoj narod!"

"Ko vidim njegove izjave o ljubezni do Hrvatov, vedno pomislim, da je pravkar užalil vse srbske navijače, ki so prestali mučenje in zatiranje ter izgubili svoje najbližje. Na Novaka gledajo kot na enega izmed njih, a rane so še vedno prisotne. Ni treba, da javno govori o podpori hrvaškim nogometašem. Enak učinek je zdaj dosegel z Ivaniševičem," je združitev obsodil nekdanji NBA-jevec Darko Miličić.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice