Šport
54 ogledov

Teodosić še drugič v idealni peterki

Miloš Teodosić EPA
Organizator igre srbske reprezentance je edini košarkar, ki je bil na obeh zadnjih svetovnih prvenstvih izbran v najboljšo peterko.

Z odličnimi predstavami si je Miloš Teodosić prislužil mesto v idealni postavi Mundobasketa, v najboljši peterki je bil že na zadnjem svetovnem prvenstvu. Leta 2010 v Turčiji so mu družbo delali Američan Kevin Durant, Turek Hidajet Türkoğlu, Litovec Linas Kleiza in Argentinec Luis Scola.

Tokrat so bili ob 27-letnem Srbu med najboljšimi še Američan Kyrie Irving, Francoz Nicolas Batum, Španec Pau Gasol in še en Američan Kenneth Faried. Teodosić je tako edini v idealni peterki, ki ne igra v ligi NBA.

"Čez tri leta bo morda prepozno"

Teodosić je nedavno podaljšal svojo pogodbo z moskovskim CSKA še za dodatna tri leta, čeprav se je veliko govorilo tudi o njegovem odhodu v ligo NBA. Odlične predstave na Mundobasketu so nekdanjega košarkarja FMP Železnika še enkrat več postavile v središče pozornosti ameriške javnosti, o čemer je pisal tudi priznani novinar Mark Stein. Slednji je trdil, da želi Teodosić na leto zaslužiti vsaj tri milijone dolarjev, če se bo preselil čez lužo.

"Ne vem," je na to temo za portal Eurohoops dejal Teodosić. "S CSKA sem podpisal novo pogodbo in ko se bo iztekla, bom star že 30 let. Takrat bo morda že prepozno za kaj takega (prestop v NBA, op. a.)," je dejal odlični organizator igre, ki očitno nima namena zapustiti ruske prestolnice pred iztekom novega dogovora. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.