Šport
24 ogledov

Terasa za tisoč Slovencev

SP v košarki, Las Palmas Simon Maljevac
Množica slovenski navijačev bo svoje proste urice med košarkarskim svetovnim prvenstvom v Las Palmasu lahko preživljala v lokalu Tao, ki ga v teh dneh upravlja Slovenec Luka Bratuž.

"Želim si, da bi se naš lokal v času Mundobasketa spremenil v pravi dom slovenskih navijačev," je povedal Luka Bratuž, ki na Kanarskih otokih kot receptor dela že osem let. Skupaj s prijatelji je najel lokal, v katerem naj bi slovenski navijači proslavljali zmage svojih ljubljencev in se družili z domačini.

Poklon najboljšim navijačem na svetu

"Klub bo v največji meri služil za spoznavanje Slovencev in domačinov, seveda pa bodo v njem 
dobrodošli tudi navijači drugih reprezentanc. Skušali bomo združiti zabavo in šport, upam pa da 
bodo po tekmi proti Mehiki lokal obiskali tudi slovenski košarkarji, ki jih že čakajo rezervirane mize," je dodal Bratuž. V lokalu naj bi v času prvenstva visel tudi gigantski slovenski dres, ponudba pa bo vsebovala tipične domače jedi, ugodne cene hmeljevega napitka in zabavo do jutranjih ur.

S Košarkarske zveze Slovenije so kasneje potrdili prihod slovenskih košarkarjev in zapisali: "Slovenski večer bo za navijače, ki jih je v Las Palmas pripotovalo okoli 500, v Barceloni pa jih pričakujemo veliko več, potekal v lokalu Tao Garden (Paseo Quesada Alonso), po tekmi z Mehiko. Slovenska reprezentanca, ki se bo s svojim prihodom znova poklonila najboljšim navijačem na svetu in se jim s tem zahvalila za stalno podporo, bo v Tao Garden prispela ob 20.15."

Žur do jutranjih ur

Bratuž upa, da bodo številni Slovenci uživali na Kanarskih otokih: "Večina jih pozna samo Tenerife, tako da jim bomo skušali predstaviti Las Palmas in okoliška mesta. Upam, da bomo tudi domačinom prinesli nekaj dodatnega košarkarskega utripa. Upam, da bo lokalno prebivalstvo obiskalo naš lokal in s tem spoznalo tudi Slovenijo." Po Bratuževih besedah se obetajo nore žurke do jutranjih ur: "Slovenci so znani kot dobri pivci, v uživanju v žlahtni kapljici pa ne zaostajajo niti domačini. Prepričan sem, da bodo Slovenci z domačini navezali veliko stikov in se skupaj zabavali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.