Šport
16 ogledov

Tilia Olimpija od 3:1 do poraza

Acroni Jesenice - Tilia Olimpija Boštjan Tacol
Tilia Olimpija je na tekmi 27. kola lige Ebel kljub vodstvu s 3:1 naposled klonila pred madžarsko Sapo. Tudi vse ostale zmage so pripadle gostujočim ekipam.

V slabih prvih dvajsetih minutah, so zmaji sicer izkoristili prvo priložnost v drugi minuti, ko so ob igralcu več povedli, po strelu Jamieja Fraserja je odbitek v mrežo pospravil Justin Taylor. Gostje so hitro vzpostavili ravnotežje in že v 6. minuti prav tako ob igralcu več prišli do izenačenja. V nadaljevanju so gostje imeli precej več od igre, saj so vse poizkuse zelenih zaustavljali že v srednji tretjini. Da je izid po prvih dvajsteih minutah izenačen, gre zasluga predvsem vratarju zmajev Jeanu-Phillipu Lamoureuxu, ki je zaustavil vrsto nevarnih strelov, najlepše so v 9. minuti zapravili Palkovics in Kovacs ter v 10. Ladanyi. Za zmaje velja omeniti le poizkus Žige Panceta v 14. minuti, ki je končal v naročju vratarja gostov.

Po slabem prvem delu, so zmaji v drugem le zaigrali bolje, do priložnosti pa so zopet prihajali gostje, tako sta v 23. minuti priložnosti zapravila Vas in Horvath, v 25. pa še Ladanyi. Nekoliko agresivnejšo igro so zmaji kronali z drugim zadetkom na tekmi, Eric Pance je streljal skoraj z mrtvega kota na levi strani, plošček pa se je kljub temu znašel v mreži. Le minuto kasnej so zeleni vodili za dva zadetka prednosti, John Hughes je pred vrati prejel podajo Jamieja Fraserja in zadel ob igralcu več. Zmaji so nadaljevali z napadalno igro vse do 32. minute, medtem sta 100% priložnosti zapravila Petr Šachl in Žiga Pance, nakar se je zopet ponovila igra iz prvega dela, kar so izkoristili gostje in po dveh napakah obrambe v 36. minuti prišli do izenačenja. Zmaji so po izenačujočem zadetku, zopet zaigrali bolj zbrano in imeli do konca drugega dela še dve lepi priložnosti, vendar sta bila Brad Cole v 37. in Jamie Fraser v 40. minuti premalo natančna.

Zmaji so tretji del zaigrali še agresivneje, vendar si resnejših priložnosti domači hokejisti niso pripravili. Kljub odprti igri obeh moštev in kopici strelov, pravih priložnosti ni bilo, še najlepše sta zapravila Justin Taylor v 52. minuti in Petr Šachl v 56., ko je zadel vratnico. Ko je že vse kazalo, da bo zmagovalca odločal podaljšek, je po preigravanju Sergeja Smirnova pred svojimi vrati, le ta izgubil plošček, kar je izkoristil Sofron in matiral Lamoureuxa. Zeleni so do konca vse sile usmerili v napad, vratarja zamenjali tudi s šestim igralcem v polju, vendar so bili John Hughes, Justin Taylor in Žiga Pance premalo natančni kljub lepim priložnostim.

Liga Ebel, 27. kolo:

Tilia Olimpija : Sapa Fehervar 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)
Taylor (2), E. Pance (27), Hughnes (2); Ryan (6), Toth (33), Kovacs (36), Sofron (57)

Black Wings Linz : VSV Beljak 2:3 (2:0, 0:1, 0:1; 0:1)*
Red Bull Salzburg : Vienna Capitals 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
KAC Celovec : Medveščak Zagreb 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
Znojmo : Graz 99ers 1:2 (0:2, 0:0,1 :0)

*po podaljšku, Jesenice so bile proste

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.