Šport
27 ogledov

Tina v igri za najprestižnejšo nagrado

tina maze sp 2015 Reuters
Akademija, ki podeljuje laureuse, nagrade najboljšim športnikom, je tudi letos med nominiranke uvrstila Tino Maze. Slovesna podelitev nagrad bo 15. aprila potekala v Šanghaju.

V vsaki od kategorij je komisija pripravila seznam šestih nominirancev, poleg Mazejeve pa se bodo v ženski konkurenci za nagrado borile še teniški igralki Serena Williams in Li Na, smučarska tekačica Marit Bjoergen ter atletinji Valerie Adams in Genzebe Dibaba.

V moški konkurenci so nominiranci nogometaš Cristiano Ronaldo, voznik formule 1 Lewis Hamilton, golfist Rory McIlroy, tenisač Novak Đoković, motociklist Marc Marquez in atlet Renaud Lavillenie. V konkurenci ekip se bodo za nagrado borili nemška nogometna ekipa, Real Madrid, švicarska moška teniška reprezentanca, evropska reprezentanca v golfu na Ryderjevem pokalu, ekipa formule 1 Mercedes in moštvo košarkarske lige NBA San Antonio Spurs.

Za priznanje športnika, ki je v minulem letu najbolj opozoril nase, se bodo potegovali tenisač Marin Čilić, nogometaša Mario Götze in James Rodriguez, dirkač Daniel Ricciardo in alpska smučarka Mikaela Shiffrin ter švicarska moška teniška reprezentanca. Za povratnika na športna prizorišča bo komisija izbirala med nogometašema Francescom Acerbijem in Diegom Militom, ragbistom Schalkom Burgerjem, atletom Joem Paveyjem, deskarjem Pierrom Vaultierjem in golfistom Oliverjem Wilsonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.