Šport
90 ogledov

To je bil Vujovićev nagovor za medaljo

Slovenija Hrvaška polfinale veselje Profimedias
Veselin Vujović je znan po svojih motivacijskih prijemih. Z njegovo pomočjo je Slovenija v infarktni končnici premagala Hrvaško in osvojila bronasto medaljo na svetovnem rokometnem prvenstvu.

Kot najbrž že veste, je Slovenija ob polčasu tekme s Hrvaško zaostajala za pet golov (13:18), v drugem delu pa že celo za osem (16:24). V zadnjih 15 minutah pa so varovanci Veselina Vujovića uprizorili enega največjih preobratov v zgodovini rokometa in si priborili prvo medaljo na svetovnih prvenstvih.

Pri izidu 23:27 v korist Hrvaške, deset minut pred koncem srečanja, je selektor naših južnih sosedov zahteval minuto odmora. A svojih varovancev ni prebudil, zato pa je za navdih poskrbel Črnogorec na slovenski klopi.

"Zdaj se lomi tekma, ne delajte neumnosti! Ali veste, kdo je bil četrti v Riu? Ne veste? Pa nihče si ne zapomni, kdo je bil četrti! Sedaj morate umreti! Še deset minut je! Morate dati vse v življenju! Igrajte, kot da bo konec sveta!" je grmel Vujović in dobil odgovor na parketu.

Na koncu tekme se je izkušeni trener, ki je kot igralec osvojil vse, kar se da osvojiti, veselil kot majhen otrok.

Komentarjev 4
  • LukaMB 17:55 29.januar 2017.

    popravek: samo*

  • LukaMB 17:55 29.januar 2017.

    Eden in edini NAŠ VUJOVIĆ in EKIPA WITH THE BALLS! Bravo SLOVENIJA! TOooooooooo. Spremljam hrvaške medije in smo jokcajo!Neprecenljivo.

  • izRODEk 12:47 29.januar 2017.

    PS: Kje je zdaj tisti tepec Tiselj-wannabe selektor, ki je o Vujoviću vedel povedati, da počne vse narobe? :)