Šport
15222 ogledov

To je izrekel Habib med brutalnim udrihanjem po McGregorju

Habib Nurmagomedov  conor mcgregor Twitter
Največji spektakel v zgodovini UFC-ja je zaznamoval incident, ki je omadeževal ugled tega športa.

Neporaženi Habib Nurmagomedov (27-0!) je v borbi vseh borb premagal zloglasnega Conorja McGregorja in zadržal naslov prvaka v lahki kategoriji. Dagestanec je dominiral od samega začetka in McGregorja prisili v predajo ("tap out") v četrti rundi.

Habib Nurmagomedov Množičen pretep Šport Habib razbil McGregorja, sledil še nikoli viden kaos

Borilni spektakel se je nato sprevrgel v kaos, saj je Nurmagomedov takoj po zmagi skočil iz oktagona in napadel Dillona Danisa, McGregorjevega sparing partnerja in trenerja brazilske borilne veščine jiu-jitsu. Tarča napada je bil tudi McGregor, s katerim so v oktagonu obračunali člani Habibovega štaba.

Predsednik UFC-ja Dana White je ostro obsodil dogodke po dvoboju, zaradi katerih Nurmagomedovu ni želel izočiti šampionskega pasu. Zdaj je na potezi športna zveza zvezne države Nevada, ki je že blokirala izplačilo honorarja v višini dveh milijonov ameriških dolarjev, kolikor bi moral za udeležbo na dvoboju prejeti Dagestanec.

Conor McGregor Habib:McGregor Šport "Kaj lahko narediš, ko en idiot preskoči ograjo?"

Nurmagomedov bi lahko po besedah prvega moža UFC-ja ostal brez zasluženega naslova, grozi mu celo suspenz. Borec se je na tiskovni konferenci opravičil za svoje vedenje in pojasnil, da je bil napad odgovor na McGregorjeve žaljivke. "Najprej bi se rad opravičil športni zvezi in Las Vegasu. Nisem se pokazal v najlepši luči. Tudi jaz sem samo človek. Ne razumem, zakaj se toliko govori o tem, da sem skočil izm kletke? McGregor je govoril o moji veri, državi, očetu. V Brooklyniu je napadel avtobus. Lahko bi ubil štiri ljudi. Kaj pa to? Ne razumem," je povedal Nurmagomedov.

Ostro kritiko na račun zmagovalca dvoboja je izrekel njegov oče Abdulmanap Nurmagomedov. "Zelo bom strog. Posvaril sem ga. Zame je disciplina na prvem mestu. V oktagonu lahko počneš, kar želiš. Zunaj so civilisti, ženske, otroci. Pravico imajo, da se počutijo varne," je dejal.

Habib Video Šport Svetovni prvak, ki se je ruval z medvedom in se boji očeta

McGregor slovi kot eden največji mojstrov t.i. "trash-talka", z brezkompromisnimi verbalnimi napadi pa je Habibu očitno prišel do živega. Dagestanec na medijskih dogodkih ni bil tako zgovoren, obljubil pa je, da se bo z Ircem pogovarjal v oktagonu. Obljubo je izpolnil v drugi rundi, ko mu je McGregorja uspelo spraviti na tla in prevzeti nadzor nad dvobojem. "Zdaj se pogovarjajva," mu je zabrusil.

Za McGregorja je bila ostra izmenjava besed pred obračunom le del skrbno načrtovane promocijske strategije, kar potrjujejo njegove besede v kletki. "To je samo posel," je sporočil Habibu, ki je njegove predhodne žaljivke vzel zelo osebno. "Ja, očitno res," je odvrnil kasnejši zmagovalec.

Nekateri poznavalci menijo, da je želel McGregor s tem upravičiti svoja dejanja in Habibu sporočiti, da je vse skupaj samo šov.

Irec se po porazu ni udeležil tiskovne konference, na kateri je White v njegovem imenu povedal, da ga ne zanimajo dogodki po dvoboju in da proti napadalcem ne namerava vložiti tožbe. McGregor se je kasneje oglasil na Twitterju, kjer je sporočil: "Dobra borba. Veselim se povratnega obračuna."

Komentarjev 5
  • Janez_53 14:29 08.oktober 2018.

    Primitivnost tekmovalcev v tem športu, pa tudi v profesionalnem klasičnem boksu je šla čez vse mere! Hudiča, pa saj se tekmovalci obnašajo slabše kot živali!!! Je res potrebno toliko žalitev nasprotnika? Je res potrebno neartikulirano kruljenje zmagovalca? In raja uživa ...prikaži več v tem? Včasih je prav gnusno, kako se obnašajo ti primitivci.

  • kapibara 13:27 08.oktober 2018.

    ...V Brooklyniu je napadel avtobus. Lahko bi ubil štiri ljudi. Kaj pa to? Ne razumem," je povedal Nurmagomedov... Tipično prseravanje muslimana. Kdo pa je on, da bo jemal zakon-pravico v roke ? Za to so poklicani drugi- ne on.. ! ...prikaži več Bilo mi je bilo pa všeč, ko je na tiskovki rekel, da ga bo oče okoli ušes.. sem se kuj spomnil, na druzga, ki ga je pa mama oklofutali tik pod ringom.. :-)

  • popokatopetl 13:19 08.oktober 2018.

    "incident, ki je omadeževal ugled tega športa." ........... Bruh, to so ene bedne gladiatorske bitke za zblojeno rajo. Itq namenoma delajo kažin samo da bi se pisalo o njih. To ni noben šport, samo šov biznis ultranizkega nivoja.

Sorodne novice