Šport
4286 ogledov

"To se mi še ni zgodilo, mislim, da sem bolan"

Novak Đoković Profimedia
Prvi igralec sveta ima težave z zdravjem.

Novak Đoković je šele na svojem četrtem turnirju v sezoni prišel v prvi finale, pred domačimi gledalci v Beogradu se je pomeril z Rusom Andrejem Rubljovom. Ta je zmagal z rezultatom 6:2, 6:7 in 6:0. Srbski zvezdnik je bil v odločilnem nizu povsem nadigran.

"Škoda, ker sem v tretjem nizu ostal povsem brez energije in nisem mogel pokazati večje borbe. Čestitke Andreju, ki že nekaj časa sodi v vrh moškega tenisa. Lahko povem, da sem utrujen, lahko bi izpadel že v prvem krogu. Za mano so trije težki dvoboji s tremi nizi, to mi bo pomagalo v nadaljevanju sezonu. Ta slab občutek se mi je tokrat pojavil šele v četrtem dvoboju in ne že v prvem kot v Monte Carlu. Pariz ostaja glavni cilj in upam, da bom pripravljen," je po bolečem porazu izjavil Đoković.

Po njegovem prepričanju ima v zadnjem času težave zaradi skrivnostne bolezni.

"To se mi še ni dogajalo, morda na začetku kariere. Zato mislim, da je povezano z neko boleznijo, okrevanje bo očitno trajalo nekoliko dlje kot sem pričakoval. Nisem se slabo počutil do drugega niza, bil sem zadovoljen, ker sem dobil podaljšano igro. Mislim sem, da sem pripravljen za tretji niz, vendar sem imel goriva le še za dve, tri igre. Žali mi je za to, kar so ljudje videli v tretjem nizu, a ni šlo," je razloge za izgubljeni dvoboj iskal prvi igralec sveta.

"Ne gre za covid, nekaj drugega je. Ne želim iti v podrobnosti, ni potrebno. Vpliva na moje telo in metabolizem že nekaj tednov. Je nekoliko zaskrbljujoče, da prihaja do teh občutkov na igriščih, doživel jih nisem že nekaj let. Treniram, počnem enake reči kot vedno, slovim kot nekdo z najboljšo fizično pripravljenostjo v tenisu. Ne gre za telo, nekaj trenutno vpliva name, ampak iz tedna v teden bo boljše," je zaključil Đoković.

Komentarjev 1
  • Toma 19:11 28.april 2022.

    Jadni! Z vrha greš lahko samo dol!

Sorodne novice