Šport
44 ogledov

Tokio ima le še eno priložnost

Thomas Bach Profimedia
Bach: OI bodo ali leta 2021 ali jih ne bo.

Predsednik mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je sporočil, da je leto 2021 "zadnja možnost za izvedbo tokijskih olimpijskih iger". OI v Tokiu bi morale biti letos poleti, a so jih organizatorji skupaj z Mokom zaradi koronavirusne pandemije preložili na leto 2021. Bach je danes za BBC poudaril, da prelaganje ne more iti v nedogled.

Bach je še povedal, da se strinja z odločitvijo Japonske, da bodo morali OI odpovedati, če koronavirusna pandemija prihodnje leto še ne bo pod nadzorom.

Marca je Mok skupaj z organizatorji igre Tokio 2020, ki so obdržale svoje uradno ime, prestavil za leto dni. Po novem bodo na sporedu med 23. julijem in 8. avgustom prihodnje leto.

To je prvič v dobi modernega olimpizma, da bodo igre prestavljene, doslej so jih odpovedali le zaradi svetovnih vojn. Tako so odpadle letne igre v Berlinu 1916, Tokiu 1940 in Londonu 1944 ter zimske igre v Cortini d'Ampezzo 1940 in Sapporu 1944.

"Če sem povsem odkrit, razumem Japonce, saj ne moreš kar za vedno z namenom priprave dogodka zaposliti med 3000 in 5000 ljudi, kolikor jih sodeluje pri organizaciji iger," je za britanski BBC dejal šef Moka.

"Prav tako ne moreš vsako leto spreminjati celotnega sporeda športnih tekmovanj po vsem svetu. Ne moreš držati športnikov v negotovosti, enostavno ne gre," je še dejal Bach.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.