Šport
22 ogledov

Tokrat v težavah zaradi objave na Instagramu

Mario Balotelli EPA
Napadalec Liverpoola Mario Balotelli se je znova znašel v težavah. Tokrat zaradi slike objavljene na Instagramu.

Italijanski nogometni napadalec Mario Balotelli ne more iz svoje kože. Ob vrnitvi na Otok k Liverpoolu je obljubil, da se bo posvetil le nogometu, vendar mu na igrišču za zdaj ne gre najbolje od nog, nič bolje ni niti izven njega, saj se je znašel pod plazom kritik zaradi domnevno rasistične in antisemitske slike Super Maria na Instagramu.

Balotelli je objavil fotografijo Super Maria, lika iz priljubljene videoigre, po katerem je napadalec dobil vzdevek, v komentar pa zapisal: "Skače kot črnec, kovance zbira kot Žid." Naslov objave je bil sicer Ne bodi rasističen, nadalje pa je zapisal še: "Bodi kot Mario. Je italijanski vodovodar, ki so ga ustvarili Japonci, govori angleško in zgleda kot Mehičan."

Angleška nogometna zveza (FA) je Balotellijevo dejanje označilo za rasistično in antisemitsko, zato je odprlo preiskavo. Italijanski nogometaš se je za dejanje zdaj opravičil in se brani: "Moja mama je Židinja, zato vsi utihnite."

"Opravičujem se, če sem koga užalil. Želel sem, da objava izpade kot antirasistična in humoristična. Zdaj razumem kontekst in lahko, da res ima nasproten učinek. Vsi Mehičani nimajo brkov, vsi črnci ne skačejo visoko in vsi Židje nimajo radi denarja," se je iz težav skušal izviti Balotelli. Če ga bo FA spoznala za krivega, mu grozi do pet tekem prepovedi igranja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.