Šport
8 ogledov

Tretjina navijačev bi se odrekla Ronaldu

Cristiano Ronaldo EPA
Anketa španskega dnevnika AS je presenetljivo pokazala, da bi kar 32 odstotkov navijačev iz napadalnega trojčka ''BBC'' izključilo Cristiana Ronalda.

Skoraj tretjina navijačev madridskega Reala, ki so sodelovali v anketi enega najprepoznavnejših medijev na Iberskem polotoku, je prepričanih, da bi Carlo Ancelotti moral iz napada umakniti Cristiana Ronalda.

Italijanski strateg je na tiskovni konferenci branil svoje taktične zamisli in nedotakljivo napadalno trojico, medtem ko več kot 90 odstotkov vprašanih meni, da bi moral trener poseči po sistemu 4-4-2. Največ glasov je sicer dobil Gareth Bale (46,1%), sledi Ronaldo (32,2), najmanj glasov pa so navijači po vnovičnem porazu in izgubil prvega mesta na lestvici namenili Karimu Benzemaju.

''BBC'' je na prvih 15 ligaških tekmah v letošnji sezoni zbrali 39 zadetkov - Ronaldo 24, Benzema osem in Bale pet. V povprečju so dosegali 2,6 gola na tekmo. V zadnjih desetih tekmah pa so zabeležili občutno slabše povprečje. Skupaj so jih zabili le 13 - po pet Ronaldo in Benzema, tri je dodal Bale, kar skupno znaša 1,3 gola na tekmo.

Ancelotti je na tiskovni konferenci zatrdil, da ne bo spreminjal taktike. ''Ko so vsi pripravljeni, se o triu 'BBC' ne pogajam,'' je dejal Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.