Šport
6 ogledov

Tri Slovenke do 18. mesta

Nika Razinger Stanko Gruden/STA
Švedinja Jennie Oeberg je zmagovalka prostega sprinta v Ribinsku. Drugo mesto je osvojila Rusinja Natalija Matvejeva, tretja je bila Švicarka Laurien Van Der Graaf. Slovenke so ostale brez finala. Še najvišje se je uvrstila Nika Razinger, ki je bila 12.

Sprinterska tekma v Ribinsku je postregla z zahtevno in razmočeno progo, ki jo je dodatno oteževalo občasno sneženje, prav tako pa se za pot na oddaljeno prizorišče v Ribinsk niso odločili mnogi favoriti, ki so čas tako raje namenili pripravam in treningu. Se je pa tekme udeležila številčna slovenska zasedba, ki je znova zabeležila nekaj odmevnih uvrstitev.

Najvišje je prišla 21-letna Nika Razinger, ki je z 12. mestom vknjižila svoje šeste posamične točke svetovnega pokala. Kot edina v slovenski vrsti se je prebila v polfinale, a zaradi napornega ritma in zelo zahtevne proge tam ostala brez moči za vidnejšo uvrstitev.

"Z današnjim rezultatom sem zadovoljna, prav tako tudi s potekom. Posebno z nastopom v četrtfinalu, kjer mi je uspel dober start. V polfinalu me je hitro pobralo, saj trenutno še nisem navajena tako hitrega ritma. Med teki je zame trenutno še premalo časa, da bi se odpočila. Ta del moram še natrenirati. Zelo sem vesela prvega polfinala. Zadnji rezultati so dobra motivacija tudi za naprej," je bila po tekmi vesela Razingerjeva, ki je razmere - mehko progo zaradi novega snega - opisala za zelo težko, posebno v kvalifikacijah: "Bilo je zelo mehko, vse se je udiralo. A iz nastopa v nastop je bilo bolje. Bolje bi bilo nekaj stopinj pod ničlo in trdo, a nastopiti je potrebno v danih razmerah."

Manj sreče je imela Katja Višnar, ki je na koncu osvojila 18. mesto. Višnarjeva je bila v četrtfinalu dolgo v "čakalnici" srečnih poraženk, saj je bila njena skupina zelo hitra, a ji je nato preboj med najboljših dvanajst preprečila zadnja skupina, ki je bila prav tako hitra. Francozinja Celia Aymonier je le za nekaj stotink ugnala slovensko reprezentantko. Višnarjeva je sicer v četrtfinalu dobro tekla, v zadnjem kilometru tudi vodila, a morala nato v ciljni ravnini priznati premoč trem sotekmovalkam.

Tudi Alenka Čebašek je izpadla v četrtfinalu, kjer je dolgo tekla z ramo ob rami z reprezentančno kolegico Razingerjevo, a nato morala prepustili prednost slednji in Rusinji Anastaziji Docenko. Na koncu je bila Čebaškova uvrščena na 17. mesto. Z 42. časom kvalifikacij je edina brez najboljše trideseterice, kolikor jih nastopi v četrtfinalu, ostala Lea Einfalt.

V moški konkurenci je zmagovalec prostega sprinta italijanski smučarski tekač Federico Pellegrino

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.