Šport
26 ogledov

Trideset let po srebrnem Jureku – srebrni Pero

Bardal Stoch Prevc mala skakalnica podelitev srebrna kolajna Soči 2014
1/12
Reuters
Peter Prevc je doživel slavnostni trenutek in prejel srebrno kolajno za drugo mesto na mali napravi.

Ob 17.30 po slovenskem času je Peter Prevc prejel drugo slovensko posamično olimpijsko kolajno v smučarskih skokih. Po Calgaryju 1988 in bronu Matjaža Debelaka je slovensko skakanje tako dobilo novo priznanje.

30 let po prvem odličju Jureta Franka v Sarajevu se bo s srebrno kolajno okitil skakalec iz Dolenje vasi. 21-letnika je premagal le Poljak Kamil Stoch, bron si je prislužil Norvežan Anders Bardal.

"Lepo je videti slovenske barve"

"Pogledal je (kolajne, op, a.) še nisem, jo pa zelo dobro občutim. Imel bom dovolj časa, da si jo bom podrobno ogledal. Je precej težka. Ne vem, ali je to moj največji uspeh v karieri. Veliko lepih trenutkov je že bilo, upam, da jih še veliko bo, vse je treba postaviti na isto črto. Težko rečem, kaj je več vredno. Vsi uspehi so zame zelo pomembni, ne morem se odločiti," je za TV Slovenija povedal Pero mišica.

"V to kolajno smo jaz, trener in moja družina vložili ogromno časa. Za kaj takega je treba biti stoodstotno pripravljen. Lepo je, da nam je uspelo," je dejal Prevc, ki so ga, tako kot na nedeljski tekmi, spodbujali hokejisti. "Zelo dober občutek je, ko takoj opaziš slovenske barve, slovensko kapo. Imaš takoj neki občutek pripadnosti," je podporo drugih reprezentantov opisal Prevc.

"Veliko jih pride po kolajno"

Peter Prevc Soči 2014 srebrna kolajna medalja podelitev mala skakalnica | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA

Prevc se je na stopničkah sešel s starima znancema, Bardalom in Stochom. Poljak je Slovenca edini premagal na lanskem svetovnem prvenstvu. "Malo pogovora z drugima fantoma je bilo. Bili smo že skupaj v takem položaj. Kaj naj rečem, zgodovina se ponavlja (smeh, op. a.)," je dejstvo sprejel drugi slovenski skakalec s kolajno z OI.

"Lepo je bilo gledati olimpijski ogenj, premišljeval sem o tem, kako velik trenutek je to. Veliko športnikov gre po kolajno na igre. Nam je uspelo," je pogovor takoj po podelitvi zaključil Prevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.