Šport
60 ogledov

Trije prsti v zraku: Srbkinje v finalu proti Brazilkam

Srbija Poljska polfinale sp v rokometu za ženske
1/10
EPA
Srbska in brazilska rokometna reprezentanca sta finalistki ženskega svetovnega prvenstva v Srbiji.

Gostiteljica Srbija je v polfinalu premagala Poljsko (24:18), Brazilija pa je malce presenetljivo odpravila Dansko (27:21). Srbske igralke so pred rekordnim številom gledalcev, kar zadeva ženski rokomet, tekmo v Beogradu si je ogledalo kar 18.236 ljudi, z zanesljivo zmago prišle v svoj prvi finale na prvenstvih sveta. Srbkinje so pred tem v četrtfinalu izločile branilke naslova Norvežanke pred 15.923 gledalci.

Danes je bila v izbrani vrsti Srbije strelsko najbolj razpoložena nekdanja krimovka Andrea Lekić z osmimi goli, prav tako nekdanji članici ljubljanskega kluba Dragana Cvijić in Sanja Damnjanović sta jih dodali po pet oziroma štiri, zdajšnja krilna igralka Krima Mercatorja Katarina Krpež pa je zgrešila oba strela proti golu Poljakinj. Pri slednjih je s štirimi zadetki izstopala igralka Leipziga Karolina Szwed-Orneborg.

Brazilke presenetile Evropo

V drugem polfinalu je Brazilija izločila Dansko in se kot prva neevropska reprezentanca po letu 1995 prebila v finale ženskega SP. Pred tem je to uspelo Južni Koreji. Prva igralka tekme je bila Alexandra Nascimento s sedmimi goli, krimovka Daniela Piedade je prispevala štiri gole. Pri Dankah so štiri igralke zabile po tri zadetke.

Finale med Srbijo in Brazilijo bo na sporedu v nedeljo ob 17.15, tekma za tretje mesto med Poljsko in Dansko pa bo ob 14.30. Oba obračuna bosta odigrana v beograjski Areni.

SP v rokometu (Ž), polfinale:

Srbija : Poljska 24:18 (14:6)
Lekić 8, Cvijić 5, Damnjanović 4; Szwed-Orneborg 4.

Brazilija : Danska 27:21 (14:10)
Nascimento 7, Piedade 4; Gravholt, Christiansen, Fisker, Hansen po 3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.