Šport
9081 ogledov

Tu je prvi veliki teniški as, ki je zaradi cepljenja zavrnil OP Avstralije

Pierre-Hugues Herbert Profimedia
Veliki šampion je priznal, da ni cepljen, zato je odpovedal udeležbo na OP Avstralije

Francoski teniški zvezdnik Pierre-Hugues Herbert, ki velja za nega najboljših igralcev dvojic zadnjega desetletja, je sporočil, da se ne bo udeležil Odprtega prvestva Avstralije, prvega izmed turnirjev za Grand Slam, ker ni cepljen proti koronavirusu.

Herbert je potrdil domačim medijem, da je njegov odhod v Melbourne odpovedan prav zaradi obveznega cepljenja, zato se bo v tem času rajši udeležil manjših turnirjev v Strasbourgu in Parizu, da bi preveril svojo pripravljenost na začetku nove sezone.

Pierre-Hugues Herbert | Avtor: Profimedia Profimedia

"Da se ne cepim, je moja osebna izbira. Ne vem, kako dolgo bo to trajalo ter ali je sploh še mogoče biti teniški igralec brez cepljenja. Ne gre se zgolj za Avstralijo, tu so še ZDA, Avstrija... Gre ze resnično zapleteno temo," je bil razočaran Francoz, ki bo, dokler se bo le dalo, nastopal na turnirjih, kjer cepljenje ni obvezno.

Herbert je sicer pravi zvezdnik v igri moški dvojic, saj mu je v navezi z Nicolasom Mahutom uspelo dokončati karierni Grand Slam, saj je dobil čisto vse štiri velike turnirje za Grand Slam.

Pierre-Hugues Herbert | Avtor: Profimedia Profimedia

Začelo se je leta 2015 z zmago na OP ZDA, nadaljevalo v Wimbledonu leta 2016, medtem ko je v Franciji slavil kar dvakrat, leta 2018 in letos, karierni Grand Slam pa je dokončal leta 2019 z zmago v Avstraliji, kjer pa v novi sezoni ne bo mogel ponoviti uspeha izpred treh let.

V igri dvojic je nekaj časa zasedal celo drugo mesto na mednarodni lestvici, na kateri trenutno drži osmo mesto. Slavil je še na sedmih ATP Tour Masters turnirjih, kar dvakrat, nazadnje pred slabim mesecem v Torinu, pa je dobil ATP finale. Vse skupaj je slavil na 22 turnirjih, leta 2017 pa je bil član francoske reprezentance, ki je slavila v Davisovem pokalu.

Pierre-Hugues Herbert | Avtor: Profimedia Profimedia

Dosti slabši je v igri posameznikov, kjer trenutno velja za 109. igralca sveta, medtem ko je svojo najvišjo uvrstitev držal leta 2019, ko je veljal za 36. lopar sveta.

Herbert je tako prvi izmed teniških asov, ki so, ali bodo, zaradi obveznega cepljenja odpovedali nastop na OP Avstralije, medtem ko še vedno ni znano, kakšna bo usoda najboljšega teniškega igralca zadnjih let, Novaka Đokovića.

Novak Đoković Cepljen ali ne? Šport Đokovićeva saga: "To je absolutna neumnost!" Novak Đoković Nepričakovano Šport Veliki zasuk v sagi o Đokoviću in nastopu na OP Avstralije
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice