Šport
65 ogledov

"Tu so se pisale že velike zgodbe"

Slovenija Švica Euro 2016 Ljudski vrt trening
1/7
EPA
Slovensko reprezentanco danes zvečer v Ljudskem vrtu čaka zelo pomembna preizkušnja proti Švici. Kevin Kampl in Aleš Mertelj verjameta v pozitiven razplet srečanja.

Vezist Salzburga Kevin Kampl je na reprezentančni zbor prišel v zelo dobri formi, saj je na zadnjih štirih tekmah za svoj klub dosegel tri gole in vpisal štiri asistence. "Začeti moramo zbirati točke, saj menim, da imamo super ekipo. Estonija se nam ne sme več primeriti, to sedaj vsi vemo. Igramo proti favoritu, ampak upam, da bomo nekaj vzeli," je na predvečer obračuna s Švico dejal Kampl, ki prav danes praznuje svoj 24. rojstni dan, za nameček bo igral v domačem mestu svojih staršev.

"V Mariboru me bo spremljala celotna družina, jaz pa v četrtek v domačem mestu praznujem še rojstni dan. Jasno je, da si želim si zmage. V Mariboru je bila atmosfera že večkrat nepozabna in upam, da bo tako tudi proti Švici. Paziti moramo, da ne dobimo hitrega zadetka, kar bi nam podrlo načrte. Dlje kot bomo ostali nepremagani, boljše bo za nas. Potem se lahko vse zgodi," je pred osmim medsebojnim srečanjem med Slovenijo in Švico dejal živahni vezist.

"V Ljudskem vrtu je vse mogoče"

Defenzivni vezni igralec Aleš Mertelj se veseli tekme na domači zelenici, na kateri se v letošnji jeseni igra tudi Liga prvakov. "Švica je zelo kakovostna, ofenzivna reprezentanca, ampak v Ljudskem vrtu je vse mogoče. Tu so se pisale že velike zgodbe, nova se lahko začne že v četrtek. Domač teren lahko predstavlja določeno prednost, čeprav je Švica ob Angliji zagotovo favorit naše skupine," je zatrdil Mertelj, ki računa na glasno vzpodbudo slovenskega občinstva.

Mertelj se je na tekmi Maribora proti Schalkeju že srečal z enim glavnih kreatorjev švicarske igre - vezistom Tranquillom Barnetto. V Gelsenkirchu je gorenjski nogometaš odlično onemogočil Švicarja. "Verjamem, da ga lahko še enkrat zaustavimo. Sicer pa reprezentanca Švice še zdaleč ni samo Tranquillo Barnetta. Švicarji imajo celo vrsto izvrstnih posameznikov. Je pa res, da imamo takšne igralce tudi mi, tako da se nasprotnika niti slučajno ne bojimo. Vsakega nasprotnika spoštujemo, a verjamem, da lahko z vsakim tudi igramo. Znamo igrati dober nogomet," je optimistično zaključil Mertelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.