Šport
61 ogledov

Tudi mundial kriv za recesijo v Braziliji

Arena da Baixada sp v braziliji 2014 EPA
Brazilsko gospodarstvo je v drugem letošnjem trimesečju zašlo v recesijo, kar se je zgodilo prvič po začetku gospodarske krize leta 2008.

Razlog za recesijo v Braziliji so manjša vlaganja in tudi nogometno svetovno prvenstvo, ki je vsaj začasno spremenilo poslovno aktivnost v državi, poročajo agencije.

Največje južnoameriško gospodarstvo je v drugem trimesečju zabeležilo 0,6 odstotni padec v primerjavi s prvim, ko je bruto domači proizvod padel za 0,2 odstotka. Investicije so se zmanjšale kar za 5,3 odstotka, kar je največji padec po letu 2008, industrijska proizvodnja pa je manjša za odstotek in pol.

Navijači niso nadomestili izpada

A na recesijo je vplival tudi mundial, trdijo analitiki, saj so imela mnoga mesta med prvenstvom na dan tekem proste dneve zaradi prometnih in drugih logističnih težav. Navijači s svojo porabo tega izpada niso uspeli nadomestiti, saj so v mestih manjkali turisti, ki običajno obiščejo te destinacije, tokrat pa so zaradi napovedane gneče potovali drugam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.