Šport
103 ogledov

"Uigrani, ko bo to najbolj potrebno"

futsal SLO-POR Saša Despot
Od torka bo slovenska reprezentanca v futsalu pilila formo za EP na domačem parketu.

Reprezentanca Slovenije v dvoranskem nogometu je danes v Mariboru začela s pripravami na domače evropsko prvenstvo, ki se bo čez 35 dni začelo v Ljubljani. V štajerski prestolnici bodo izbranci selektorja Andreja Dobovičnika do 30. decembra.

"Čaka nas trdo delo. Morda bi si želel, da bi bili zdaj že v boljšem, optimalnem stanju. A se je že zgodilo, da so nam bolezni in poškodbe zdesetkale vrste, a se je na koncu vedno dobro izšlo," je selektor predstavil razmere pred prvim delom priprav, ki jih bo ekipa opravila med 26. in 30. decembrom v Mariboru.

"Trenirali bomo dvakrat na dan, vmes pa bomo tudi precej igrali, da bomo uigrani, ko bo to najbolj potrebno," je dodal Dobovičnik.

Ekipi sta se pridružila tudi Žan Koren in Benjamin Tušar, ki bosta pomagala na treningu. To sta si zaslužila z dobrim delom in igrami v dresu reprezentance do 21 let. Ekipi se bo v četrtek pridružil Rok Mordej.

Slovenska reprezentanca bo zadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom odigrala v Celju in v Trbovljah, tekmec pa bo tretja ekipa z zadnjega svetovnega prvenstva, reprezentanca Irana. Tekma bo Trbovljah bo v ponedeljek, 22. januarja, ob 19. uri, v Celju pa dan kasneje ob 18.30.

Futsal EP v Sloveniji Šport Predsednik Uefe že ima vstopnice

Seznam Slovenije za priprave na Euro 2018:

Žiga Čeh (Imola/Italija), Kristjan Čujec (FK Dobovec), Alen Fetić (FC Litija), Matej Fideršek (Tommy Split/Hrvaška), Nejc Hozjan (Civitella Sicureza/Italija), Žan Koren (KMN Oplast Kobarid), Alen Mordej (KMN Bronx Škofije), Rok Mordej (FK Dobovec), Igor Osredkar (Makarska/Hrvaška), Damir Puškar (FK Dobovec), Anže Širok (KMN Oplast Kobarid), Tilen Štendler (Maccan Prata C5/Italija), Denis Totoškovič (FC Litija), Teo Turk (FC Litija), Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) in Benjamin Tušar (Siliko Rem Power).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.