Šport
133 ogledov

Velemojster bo jubilej praznoval v Ljubljani

Ricardinho EPA
Slovenci se bodo pred domačim evropskim prvenstvom preizkusili proti renomiranemu tekmecu.

V začetku prihodnjega tedna se bo slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu v Litiji in Ljubljani pomerila s Portugalsko, četrto ekipo na lestvici Mednarodne nogometne zveze in tretjo zasedbo Evrope. Prva tekma bo v torek ob 19. uri v Litiji, druga v sredo ob isti uri v Stožicah.

Tekma v Areni Stožice bo imela dobrodelni značaj - ves izkupiček od prodanih vstopnic bo šel za projekt Botrstvo, ki pomaga otrokom v stiski.

Portugalci so obelodanili seznam igralcev, na katere računajo v Sloveniji, kamor prihajajo Andre Sousa, Bebe, Andre Coelho, Fabio Cecilio, Joao Matos, Nilson Miguel, Tunha, Varela, Afonso, Panny, Bruno Coelho, Pedro Cary, Ricardinho in Tiago Brito. V ekipi je debitant igralec Benfice Afonso, ki še nima uradnega nastopa v dresu članske vrste. V Litiji bo jubilejno 150. tekmo v dresu Portugalske odigral futsal virtuoz Ricardinho. Portugalce sicer vodi selektor Jorge Braz.

Portugalski zvezdnik Ricardinho često zahaja v Slovenijo, kjer je z reprezentanco gostoval že daljnega leta 2005. Z ekipo španskega Inter Movistarja je na slovenskih tleh igral ligo prvakov. "Vesel sem, ker Slovenija gosti najboljše reprezentance Evrope. Imeli ste malce smolo pri žrebu, dobili ste težko predtekmovalno skupino. A imate močno reprezentanco, nekaj fantov poznam. Prvenstvo v Ljubljani bo super promocija futsala," se portugalski as odkrito veseli evropskega prvenstva, do katerega nas loči še 61 dni.

Futsal, Slovenija, Igor Osredkar Euro 2018 Šport V Stožicah najboljši v Evropi, Slovenija želi v četrtfinale

Slovenski selektor Andrej Dobovičnik je pred dnevi v pogovoru za naš portal takole napovedal zmenka s Portugalci: "Igramo proti zelo močni ekipi Portugalske, ki se je nazadnje merila z Rusijo. Pridobili smo posnetke, igralce pa bomo opozorili na specifiko Portugalcev, ki jih krasi veliko gibanja brez žoge, bloki, velika dinamika. Portugalci so dober test pred začetkom EP. Po teh dveh preizkušnjah bo še dovolj časa za popravke."

Na evropskih prvenstvih so Portugalci do zdaj zbrali devet nastopov, najvišje so bili leta 2010 na Madžarskem, ko so osvojili srebrno kolajno. Na svetovnih prvenstvih so bili petkrat - prvikrat (leta 2000) so osvojili bronasto odličje. Pred desetimi leti so bili tudi organizator evropskega prvenstva.

Slovenija in Portugalska sta se doslej pomerili sedemkrat. Slovenci so zmagali le enkrat, leta 2013 je bil rezultat 4:2. Portugalci imajo šest zmag.

Futsal EP v Sloveniji Šport Predsednik Uefe že ima vstopnice
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.