Šport
34 ogledov

Upam, da dvorana ne bo prevelik zalogaj

Čeprav ima Mitja Petkovšek točkovno šibkejšo vajo v primerjavi z azijskimi konku Žurnal24 main
Gimnastična zveza Slovenije (GZS) je gostila vodilne može Mednarodne (FIG) in Evropske gimnastične zveze (UEG) na čelu z obema predsednikoma, Brunom Grandijem in Georgesom Guelzecom. Predstavili so jima načrte o napredku novega gimnastičnega centra.

Vodilne, ki so si v prvi vrsti prišli pogledat pogoje za organizacijo volilnega kongresa UEG konec leta 2013, ki so ga pri evropski zvezi januarja letos na zasedanju izvršnega odbora UEG v Lozani zaupali krovni slovenski gimnastični zvezi, sta sprejela tudi ljubljanski župan Zoran Janković ter predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič.

Predsednik GZS Klemen Bedenik, podpredsednik GZS Ivan Levak in generalni direktor GZS Edvard Kolar so predstavili napredek v pripravah na gradnjo Nacionalnega gimnastičnega centra Pegan-Petkovšek, ki je pripeljal do obljube Grandija, od leta 2000 tudi člana Mednarodnega olimpijskega komiteja, da bo svetovna zveza novi gimnastični center oskrbela s popolnim kompletom orodja za moško in žensko ter ritmično gimnastiko.

Poklicali smo Mitjo Petkovška, ki se sestanka ni udeležil: "Ne, ni me bilo zraven, vem pa, da je bil moj trener Edvard Kolar, ki si zelo prizadeva za novi center. Vem, da so se pogovarjali, da bi prispevali opremo za center. Upam, da bo to držalo.“

Projekt gimnastični center se je začel leta 2005, po dveh zlatih kolajnah na SP v Melbournu Mitje Petkovška in Aljaža Pegana. Dvorana bi morala biti zgrajena že leta 2008, a Petkovšek ostaja optimist: "Začeli smo pompozno. Prepričan sem bil, da bom zadnja tekmovalna leta končal v tej dvorani, zdaj pa vem, da ne bom. Kljub vsemu ostajam optimist. Menim, da bi se lahko treningi in tekmovanja v njej začeli leta 2016."

Petkovšek upe polaga tako na ljubljanskega župana kot na ministra za šport. "Zelo navdušeni smo, da ima župan Zoran Jankovič posluh za gimnastiko in šport. Tudi zadnji pogovori z ministrstvom so bili zelo obetavni. Ni bilo direktnega nasprotovanja, ampak razumevanje za problematiko. Upam, da imamo širšo podporo in da tudi v teh slabih časih dvorana ni strašen zalogaj."

Mladi telovadci začasno trenirajo v Šiški. "To so pogoji za vadbo pred tekmovanjem, niso pa to pogoji za mlade za trening, ni mehkih delov. Čakamo na boljše pogoje," še dodaja Petkovšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.