Šport
24 ogledov

"Upam, da ni konec jeseniškega hokeja"

Andrej Tavželj Acroni Jesenice Anže Petkovšek
"To je bila ustaljena praksa, v katerikoli ligi sem igral," o dokaj bizarnem razlogu za odpustitev jeseniškega trenerja Heikkija Mälkiäja meni nekdanji branilec Acronija Andrej Tavželj.

"Sicer nisem več vpet v te zgodbe, a ni prav, da se stvari odvijajo tako, kot se. Upam, da to ne bo konec jeseniškega hokeja," je o svojem nekdanjem klubu za zurnal24.si dejal Andrej Tavželj. Z Jesenic je odrinil še pred razpadom strokovnega štaba, ki se je začel z odpustnico Dejanu Varlu in Klemenu Mohoriču, vrhunec pa dosegel z odstavitvijo Heikkija Mälkiäja. Razlog: po izpadu iz lige Ebel je svojim hokejistom namenil petdnevni premor.

"To je bila ustaljena praksa, v katerikoli ligi sem igral. Po zaključku nekega dela, to je v Sloveniji sploh specifično zaradi lige Ebel, smo vedno imeli nekajdnevni premor in nato nadaljevali, saj je treba poskrbeti tudi za regeneracijo. Mislim, da je bila to umestna poteza. Čistega ozadja zgodbe ne poznam čisto dobro, ampak če iščeš slabe stvari, jih boš tudi našel," je prepričan Tavželj, zdaj branilec slovaškega Poprada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.