Šport
22 ogledov

"Upam lahko na kakšno minuto"

Makedonija Slovenija prijateljska tekma Skopje Berić Todorovski EPA
"Prvič sem na kvalifikacijski tekmi in lahko le upam na kakšno minuto proti San Marinu," je skromen golgeter Rapida Robert Berić.

"Selektor bo odločil o tem, kdo bo nastopil v prvi enajsterici. Moje delo je, da pokažem vse svoje sposobnosti na treningih, z drugimi stvarmi pa se ne obremenjujem. Sam se v dobri formi, očitno pa mi ustreza tudi sistem igre pri Rapidu," je po prihodu v reprezentančni tabor pojasnil Robert Berić, ki je s 17-imi doseženimi zadetki v 23-ih tekmah avstrijske Bundeslige trenutno najbolj vroč slovenski napadalec.

Član dunajskega Rapida upa, da bi lahko klubsko strelsko serijo nadaljeval tudi v reprezentančnem dresu:"Verjamem, da lahko veliko prispevam k uspehom reprezentance. Je pa res, da sem prvič na kvalifikacijski tekmi in lahko le upam na kakšno minuto proti San Marinu."

Pred 23-letnikom iz Krškega je prvi nastop na kvalifikacijski tekmi v članski konkurenci. V primeru, da ga bo Srečko Katanec postavil v prvo enajsterico bo Berić ena izmed glavnih groženj za gol nasprotnikov: "Nisem še zaigral proti San Marinu. Na prvo žogo so to za nekoga lahki nasprotniki, a so po drugi strani za nas to najtežje tekme. Dokler ne prebijemo njihove obrambe in dosežemo prvega zadetka, bo zelo težko. Moramo biti zbrani in osvojiti tri točke. S številnimi soigralci se dobro poznam iz mlade reprezentance, tako da bo vse skupaj lažje."

Za konec je nekdanji član Krškega, Interblocka, Maribora in Sturma pojasnil, da se z možnostjo selitve v nemško Bundesligo trenutno ne obremenjuje: "V tem trenutku je prestopni rok precej oddaljen, tako da sem z mislimi osredotočen na igre v Rapidu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.