Šport
7134 ogledov

Upanja praktično ni več

jadranje Simbolična fotografija.
Nesreča se je pripetila med sedmo etapo mednarodne regate.

Za 47-letnega britanskega jadralca Johna Fisherja, ki je med slovito mednarodno regato Volvo Ocean Race padel s palube, je le še malo upanja, da ga najdejo živega, je danes priznal predsednik organizacijskega odbora regate, Richard Brisius. "Glede na vse lahko sklenemo, da je 'izgubljen v morju'," je dejal prvi mož regate.

"Glede na izjemno mrzle temperature in ekstremne razmere v morju, skupaj s časom, ki je minil, odkar je padel v vodo, moramo skleniti, da je John Fisher zdaj za vedno 'izgubljen v morju'," je dejal Brisius.

"To je za vse nas strašna vest. Kot mornarji, jadralci in organizatorji je izguba člana posadke v morju velika tragedija. Naše misli so z Johnovo družino, prijatelji in člani njegove ekipe," je še dejal Brisius.

Fisher je padel z jadrnice v ponedeljek, v sedmi etapi regate približno 1400 navtičnih milj zahodno od rta Horn. Organizatorji so še sporočili, da je imel Fisher na sebi primerno opremo za preživetje tudi za takšen primer. Že njegova posadka Scallywag, vsi preostali člani so na varnem, je opravila izčrpno iskanje, a zaman. Iskanje in reševalni napori so se nadaljevali, a sta jih prekinila slabo vreme in tema.

Regata Volvo Ocean Race poteka od Aucklanda v Novi Zelandiji do brazilskega Itajaija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice