Šport
64 ogledov

Četrtič Evropska liga ali drugič Liga prvakov?

Slavje Maribor Simon Maljevac
Od usode današnje tekme je odvisno, ali bodo Mariborčani ostali v igri za Ligo prvakov, ali pa se bodo v naslednjih dveh preizkušnjah znova borili za nastop v Evropski ligi. Z današnjim napredovanjem bi si Štajerci že zagotovili nastope v Evropi vsaj do decembra.

Slovenski nogometni prvak Maribor bo danes ob 20. uri v Larnaki igrali povratno tekmo 3. predkroga Lige prvakov proti Maccabiju iz Tel Aviva. Izbranci Anteja Šimundže imajo pred dvobojem lepo izhodišče. V sredo so namreč pred domačimi navijači z golom Damjana Boharja slavili z 1:0.

V mariborskem taboru se zavedajo pomembnosti tekme, ki jo bodo sicer malce kvarile prazne tribune. Maccabi namreč zaradi zaostrene politične situacije ne sme igrati svojih domačih tekem v Izraelu.

Zahović pričakuje Prico v napadu

Tekmo bodo sodili Švedi na čelu z Martinom Strömbergssonom. Štajerci so na Ciper pripotovali že v nedeljo, ker so se želeli čim prej privaditi na visoko vlažnost in temperature preko krepko 30 stopinj Celzija.

Športni direktor Zlatko Zahović tokrat pričakuje bolj ofenziven Maccabi z visokim Radejem Prico v napadu. "ZZ Top" zatrjuje, da bodo vijoličasti morali zabiti gol za napredovanje. Trener Ante Šimundža je prepričan, da so njegovi varovanci pripravljeni in da lahko uporabijo več strategij. 

Komentarjev 1
  • bendover 09:59 05.avgust 2014.

    kdo piše takšne oslarije in se s svojim neznanjem smeši celo v naslovu?