Šport
47 ogledov

V Francijo po zmago in vrnitev na pravo pot

union olipija Saša Despot
V taboru Union Olimpije so bili po sinočnjem domačem porazu proti Brose Basket Bambergu (65:71) razumljivo slabe volje. Medtem ko so se navijači domačega vodstva jezili zaradi napak sodniške trojke, je bil ljubljanski trener Aleš Pipan razočaran s predstavo svojih košarkarjev.

Košarkarji Uniona Olimpije so v 1. kolu drugega dela doma doživeli neprijeten poraz prosti Brose Basketsu. V skupini z le štirimi ekipami je vsak domači poraz še bolj boleč. "To je res, ampak razlika glede na prikazano v prvih treh četrtinah, niti ni tako strašna. To lahko nadoknadimo. Bamberg vsekakor ni nepremagljiv, to smo ob koncu tekme pokazali. Vsekakor se ne mislimo predati. Zdaj nas čaka gostovanje v Franciji, poskušali bomo zmagati in s tem popraviti ta domači poraz," je po tekmi v garderobi razmišljal izjemno razočarani Klemen Prepelič.

"Igralcem sem v garderobi povedal, da če bi igrali čez celotno tekmo kot smo igrali v zadnji četrtini, bi ta dvoboj dobili. Pred tekmo smo imeli dogovor, da odigramo na takšen način. Vseskozi sem iskal peterko z energijo. Naredili smo preveč napak, slabo smo skakali. Šele pri visoki prednosti smo začeli igrati našo košarko in zaostanek kmalu zmanjšali," pa je pojasnil trener Aleš Pipan.

Njegovi izbranci so v srečanje krenili popolnoma nezbrano in s številnimi napakami v napadu omogočili gostom iz Nemčije, da hitro pobegnejo na varno prednost. Pred pričetkom zadnje četrtine so zmaji zaostajali že za 23 točk, juriš v končnici dvoboja pa ni obrodil sadov in točki sta romali v Bamberg.

O sodnikih: Vse se je videlo na parketu

"Tekmo smo katastrofalno odigrali. Prvih 30 minut smo bili katastrofalni v obrambi in napadu, tekmecu smo dovolili preveč lahkih košev. V zadnjih minutah smo stopili skupaj, igrali smo eden za drugega, približali smo se, a se nam na koncu ni izšlo," pa je dvoboj pokomentiral Gregor Hrovat, ki si je na tekmi prislužil izključitev. Po nedosojeni osebni napaki, ko ga je eden od tekmecev ob hitrem protinapadu spotaknil na sredini igrišča, si je zaradi ugovarjanja prislužil drugo tehnično napako. "To je bila moja prva izključitev v karieri. Sploh ne vem, kaj naj rečem. Vsi so videli, kaj se je dogajalo na parketu in kako nam ni bilo dovoljeno, da bi zmagali," je še povedal Hrovat.

Sodniki so razburili tudi Prepeliča: "Sploh ne bom komentiral. Zdi se mi za malo. Ljudje na tekmi in pred televizorji so videli, kaj se je dogajalo. Ne vem, če to sodi na parket. Slišal sem, da je bilo v minuli sezoni podobno na tekmi z Budivelnikom. Če uradne osebe menijo, da so pošteno opravile svoje delo, potem pač očitno to sodi na parket. Zanimivo pa je, da se nam je nekaj podobnega zgodilo v četrtfinalu EP do 20 let proti Franciji, ko je prav tako sodil Spiros Gkontas, ki je bil tokrat prvi sodnik."

Ljubljančani kljub domačemu porazu še vedno verjamejo v uvrstitev med najboljši dve ekipi skupine, s tem pa tudi v napredovanje. "To tekmo treba pozabiti, v Franciji bomo iskali zmago na tujem, s tem pa bi se vrnili v igro za napredovanje. V tem trenutku je Bamberg favorit skupine, vsaj glede na to, da so v nemškem prvenstvu visoko premagali Bayern, Dijona še ne poznam, treba bo še narediti dobro analizo. Bayern pa je evroligaški klub in čakata nas dve težki tekmi," meni Hrovat.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.