Šport
22 ogledov

V Gorici dva "juventina", Brazilec in reprezentant BiH

Alberto Gallinetta Gorica Facebook
Slovenski nogometni prvoligaš Gorica se pred nadaljevanjem prvenstva še naprej krepi.

Primorsko moštvo je na spletni strani objavilo imena štirih novih nogometašev: branilca Seada Jakupovića, vezista Juninha Venturima, vratarja Alberta Gallinette in branilca Simoneja Napolija.

Dva iz Juventusa ...

Gallinetteja je v Gorico posodil Juventus, 22-letnik pa je pred tem med drugim igral tudi za Parmo, bil je tudi član italijanske reprezentance do 16 in 17 let. Pri Torinčanih je igral tudi Napoli, ki je nazadnje nosil dres mladinske ekipe Juventusa. Njegovo tržno vrednost transfermarkt.com ocenjuje na 25.000 evrov.

... mladi reprezentant BiH in Brazilec

Jakupović je občasni član reprezentance BiH do 21 let, lani je igral za zeniški Čelik. Brazilec Juninho je pred prihodom v Italijo, kjer je igral za Lumezzanne, igral za drugo ekipo Palmeirasa.

Po oceni transfermarkt.com je italijanski vratar vreden 125.000 evrov, bošnjaški branilec pa še nekaj tisočakov več. Vsi razen Gallinette so z Gorico, aktualnim slovenskim pokalnim prvakom, podpisali triletno pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.