Šport
85 ogledov

V Zagrebu donele slovenske pesmi

letališče Zagreb slovenska rokometna reprezentanca
1/4
RZS/Twitter
Slovenska rokometna reprezentanca je pristala na letališču v hrvaški prestolnici.

Po izjemni sobotni tekmi, na kateri je Slovenija po šokantni končnici ugnala Hrvaško v boju za bron na svetovnem rokometnem prvenstvu, so izbranci Veselina Vujovića v nedeljo sedli na letalo in iz Pariza prileteli v Zagreb.

To ni bil poskus provokacije, pač pa je bil načrt takšen že pred boji za medalje. Na letaliču Franjo Tuđman v hrvaški prestolnici je rokometaše pričakala množica slovenskih navijačev, skupaj so zapeli nekaj znanih napevov.

"Enkratno! Pričakala nas je taka množica, kot da bi pristali na Brniku," je kratko povedal novinarjem slovenski igralec Matej Gaber po prihodu med navijače v Zagrebu.

Šele zdaj dojemajo

"V bistvu šele danes dojemamo, kaj smo dosegli. Lahko smo ponosni, da smo od začetka delovali kot celota in da se je to na koncu splačalo," je dodal vratar Matevž Skok.

"Vemo, da smo dosegli veliki rezultat, a še ne vem, kaj se je dogajalo med tekmo. Si bom moral ogledati tekmo, da bi lahko analizirali, kaj je šlo vse narobe na začetku in kaj je šlo prav na koncu," je za STA povedal eden najbolj izkušanih slovenskih rokometašev Vid Kavtičnik.

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je za STA dejal, da je pred sobotno tekmo proti Hrvaški pomislil, da je videl vsa čuda v rokometu, ki so se zgodila po rezultatskih preobratih. "Če bi mi nekdo povedal, da bomo v 19 minutah premagali Hrvaško, ki je imela osem golov prednosti, bi dejal, da je nor. Na koncu smo norci izpadli igralci in jaz, ker lahko le norci dobijo takšno tekmo," je povedal Vujović.

Komentarjev 2
  • crniovcar 17:46 29.januar 2017.

    ZDEJ PA PO TERAN ION PIRANSKI ZALIV Z VESELIN VUJEVIĆ-em ZA POGAJALCA

  • matermila 17:07 29.januar 2017.

    A so leteli skupaj s hrčki.To bi bil še en udarec.