Šport
25 ogledov

Valdés pri Liverpoolu že naslednji teden?

victor valdes barcelona poškodba Reuters
Pri Redsih že nekaj časa spremljajo stanje katalonskega vratarja, ki mu je poleti propadel prestop v Monaco. Glavna ovira za sklenitev sodelovanja je zdravstveno stanje nekdanjega vratarja Barcelone.

Katalonski vratar Víctor Valdés, ki mu je poleti potekla pogodba z Barcelono, nato pa mu je zaradi hude poškodbe kolenskih vezi propadel prestop v AS Monaco, je pred vrati Liverpoola.

Valdésa že nekaj tednov povezujejo s klubom z Anfielda, vse od konca poletnega prestopnega roka. Španski reprezentant naj bi do konca prihodnjega tedna opravil zdravniški pregled pri angleških podprvakih, od izvidov pa bo odvisno, ali bo Valdés postal del moštva Brendana Rodgersa, poroča Goal.com.

Poškodovan že več kot pol leta

Pri Liverpoolu so prepričani, da jim bo Valdésa uspelo zvabiti v svoje vrste, v kolikor se izkaže, da je njegovo koleno v dovolj dobrem stanju. Predstavniki 32-letnega čuvaja mreže se nadejajo, da bo tokrat zdravstveno stanje njihovega klienta zadovoljivo, njegova rehabilitacija je namreč pri koncu. Valdés se je poškodoval 26. marca na tekmi s Celto iz Viga, iz tabora Barcelone so takrat sporočili, da bo okrevanje trajalo približno sedem mesecev.

Potem ko Valdés ni podaljšal pogodbe s Katalonci, je že sklenil predpogodbo z Monacom in zdelo se je, da ga bo pot vodila v kneževino na Azurni obali. Toda njegove kolenske vezi so bile v tako slabem stanju, da so pri francoskih podprvakih zavrnili sodelovanje z izkušenim vratarjem in si pri Fulhamu sposodili nizozemskega reprezentanta Maartena Stekelenburga, ki za mesto med vratnicama konkurira s Hrvatom Danijelom Subašićem.

Mignolet ni prepričal

Liverpool je lani v svoje vrste pripeljal Simona Mignoleta, ki sedaj opravlja naloge prvega vratarja pri klubu z Anfielda. Po dobrem začetku je Belgijec začel nizati napake, tudi v letošnji sezoni ni v prav nič blesteči formi.

Konkurenca v golu bi tako razveselila številne navijače Redsov, ki so Mignoleta v zadnjih mesecih pogosto kritizirali. Želja vseh vpletenih strani je, da bi Valdés zdravniški pregled, ki bo odločal o njegovi nadaljni usodi, opravil med reprezentančnim premorom, ali pa v dneh, ki temu sledijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.