Šport
31 ogledov

Vancouver priskočil na pomoč Kopitarju

Vancouver Canucks Anaheim Ducks NHL Profimedias
Hokejisti iz Vancouvra so zaustavili Anaheim, ki v pacifiški skupini zaostaja za točko za Los Angelesem.

Ekipa Vancouver Canucks je v ligi NHL premagala Anaheim Ducks s 3:2 in slednjim preprečila, da bi prevzeli vodstvo v pacifiški skupini. Tako je še naprej na čelu moštvo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Emerson Etem je dosegel odločilni gol dobrih šest minut pred koncem tekme. Tako Anaheim kot Los Angeles bosta do konca rednega dela sezone odigrala pet tekem, Rački so doslej zbrali 96 točk, Kralji pa 97.

Obrambni igralec Brent Seabrok je odločil podaljšek po minuti in dveh sekundah dodatnega dela igre med ekipama Chicago Blackhawks, branilci naslova, in Winnipeg Jets (5:4). Duncan Keith, ključni obrambni igralec Chicaga, pa bo manjkal na naslednjih petih tekmah svojega moštva, ker je s palico udaril igralca Minnesote Charlieja Coyla.

Riley Sheahan je z golom in podajo dosegel, da je ekipa Detroit Red Wings s 3:2 premagala Minnesoto Wild in ostala v igri za končnico. Obenem je ohranila točko zaostanka v boju za tretje mesto v atlantski skupini, na katerem je Boston Bruins, ki je s 6:5 odpravil St. Louis Blues. Čeh David Krejči je dosegel štiri točke s po dvema goloma in podajama.

Hokejisti Washington Capitals so po slavju s 4:2 nad Colorado Avalanche dosegli klubski rekord po številu zmag v sezoni; ta zdaj znaša 55 zmag, 54 so jih imeli v sezoni 2009/2010. Poraz je bil zelo boleč za Colorado, ki ima na devetem mestu zahodne konference le še malo možnosti za preboj v končnico. Pred zadnjimi štirimi tekmami sezone za osmo Minnesoto, ki ima sicer odigrano tekmo več, zaostaja za pet točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.