Šport
60 ogledov

Vanessa Mae se bo pritožila na suspenz

vanessa mae olimpijske igre veleslalom soči Reuters
Glasbena zvezdnica Vanessa Mae se bo pritožila na štiriletni suspenz s strani Mednarodne smučarske zveze zaradi domnevne manipulacije tekme na Krvavcu, s katero si je zagotovila nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Sočiju, so v četrtek zvečer sporočili iz managementa slavne violinistke.

Iz ekipe Vanesse Mae so sporočili, da so sankcije neumne in da se z zadevo že ukvarjajo njeni odvetniki, ki se bodo obrnili na Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani. Fis je Maevi v torek izrekla štiriletni suspenz. Tekmovalka, ki je Sočiju nastopila za tajsko reprezentanco s priimkom očeta kot Vanessa Vanakorn, se je na igre uvrstila sredi januarja takorekoč ob zadnji priložnosti in si izpolnila življenjske sanje. Po mnenju Fisa je na tekmi prišlo do očitnih kršenj pravil in manipulacije izidov.

Inspiracija za koncert

Fis je med drugim ugotovila, da je tekmovalka na tekmi osvojila drugo mesto in to ob dejstvu, da je padla. Na tekmi naj bi nastopila tudi s spremenjenim startom, merjenje njenega dosežka pa je potekalo ročno, z zamudo, ko je bila že na progi. Tudi druga vožnja ni potekala na predvideni progi, da bi tekmovalka lažje dosegla normo za Soči. Pa tudi sama tekma naj bi bila organizirana le na prošnjo tabora Vanesse Mae.

Šestintridesetletna Vanessa Mae je za suspenz izvedela pred nastopom v Pragi. "To je bil eden mojih najboljših nastopov. Zdi se mi, da lahko tako strašno izkušnjo spremenim v pozitivni inspiracijo," je po koncertu še povedala violinistka.

Ostali suspenzi že realnost

Fis je v torek suspendirala tudi štiri slovenske smučarske delavce in enega Italijana, ki so violinistki pomagali pri goljufiji, med njimi tudi Vlada Makuca, ki so mu že pred tem zaradi primera Mae odpovedali tudi pogodbo na Smučarski zvezi Slovenije.

Vodji omenjenih veleslalomskih tekmovanj na Krvavcu Borutu Hrobatu je izrekla dveletno prepoved delovanja na vseh dogodkih, pod okriljem Fisa, Matjažu Goltezu, Makucu, nekdanjemu prvemu možu slovenske smučarske stroke, Urošu Šinkovcu enoletno prepoved delovanja na vseh dogodkih pod okriljem Fisa, enoletni suspenz pa si je prislužil tudi Italijan Fabio De Cassan, ki je bil na omenjenih tekmovanjih tehnični delegat Fisa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.