Šport
20 ogledov

Vedno več Rusov brez nastopa

Ilya Pervukhin, Alexei Korovashkov Profimedias
Seznam ruskih športnikov, ki ne bodo smeli nastopiti na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, se daljša.

Celotni ruski atletski vrsti in 13 posameznikom iz vrst plavanja, veslanja, dviganja uteži in rokoborbe, se je zdaj pridružilo še pet kajakašev na mirnih vodah. Skupno je tako iz predvidene ruske odprave v Rio odpadlo že 86 športnikov.

Mednarodni olimpijski komite je odločitev o prepovedi nastopov prepustil panožnim zvezam, prva je začela plavalna, zdaj se ji pridružuje tudi kajakaška ICF. Ta je na seznam prepovedi uvrstila pet kajakašev sprinterjev, to so Jelena Aniušina, Natalija Podolskaja, Aleksander Djačenko, Andrej Kraitor in Aleksej Korovaškov. Slednji je petkratni svetovni prvak, v Londonu 2012 je osvojil bron, Djančenko pa zlato kolajno.

Zaradi treh ob nastop še 17 drugih

Mednarodna veslaška zveza je zaradi dopinga prepovedala nastopiti trem ruskim veslačem v Riu. V poročilu McLaren, ki razkriva sistematični doping v Rusiji, je na seznamu namreč tudi Ivan Baladin iz moškega osmerca, medtem ko sta bila Anastazija Karabelščikova iz ženskega osmerca, ter član član četverca Ivan Podšivalov pozitivna že leta 2007/08.

Za omenjeno trojico ruska veslaška zveza ne sme imenovati nadomestnih veslačev, kar posledično pomeni, da bo Rusija v Riu bržkone ostala brez nastopov v moškem in ženskem osmercu ter moškem četvercu. Po besedah Fise bodo zdaj sledili vnovični preizkusi vzorcev vse od leta 2011, kar lahko pomeni, da bo brez iger ostalo še več ruskih veslačev in veslačic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.