Šport
20 ogledov

"Vemo, kako ustaviti Ronalda"

del bosque španija EPA
Iberski derbi, obračun večnih tekmecev. Španska "čarobna" igra ali genialnost Cristiana Ronalda? Sreda, 20.45. "Imamo svoj stil, svojo igro, ki nam je prinesla uspeh," od španskega koncepta ne odstopa Andres Iniesta.

"Ronaldo je izvrsten igralec in razumljivo je, da se o njem veliko govori. Vemo, kako igrati proti njemu, in vemo, kako ga ustaviti," je napovedal španski selektor Vicente del Bosque. Njegova furija ima na zadnjih dvobojih s Portugalsko mešane občutke. Na mundialu v Južnoafriški republiki je Španija zmagala z 1:0, na prijateljski tekmi čez nekaj mesecev pa so Portugalci odvihrali do zmage 4:0. Španci nimajo težav s poškodbami, v napadu bo bržkone dobil priložnost Fernando Torres.

Iniesta: "Imamo svoj stil"

Španski četrtfinalni zmagi nad Francijo z 2:0 navkljub je bila furija deležna številnih kritik glede odstotnosti napadalnih namenov. Andres Iniesta odgovarja, da evropski in svetovni prvaki ne bodo zapustili igre kratkih podaj, ki jim je prinesla prevlado zadnjih let. "Imamo svoj stil, svojo igro, ki nam je prinesla uspeh. Z njo smo osvojili dve lovoriki, vsako mnenje pa moramo spoštovati," je ostal diplomat Barcelonin vezist: "Ne smemo pozabiti, da smo pred nekaj leti spremenili zgodovino španskega nogometa. In ne smemo pozabiti, kako smo jo." Iniesta je manjšo mero razburljivosti pripisal tudi zaprtim postavitvam nasprotnikov: "Če igraš proti moštvu, ki se v glavnem brani, to seveda ni tako atraktivno, kot če je tekma odprta in obe moštvi želita zmagati."

"Vedo, da jim lahko povzročimo težave"

Portugalci so vse štiri tekme na Euru začeli z enako postavo. Tokrat pa se bo tradicija prekinila. Helger Postiga je namreč poškodovan, nadomestil pa ga bo Hugo Almeida. "Imamo pogum in ambicije," pred sosedskim velederbijem razmišlja portugalski selektor Paulo Bento: "Vemo, kaj je treba storiti. Pritisniti. Naš cilj pa je, da se ne bomo branili ves čas. Mislim, da Španci vedo, da jim utegnemo povzročiti težave. Ne bi mogli imeti lepše priložnosti, kot je ta. Lahko se zavihtimo v drugi finale v zgodovini in tega se zavedamo. Tako kot odgovornosti do naših ljudi."

Doneck, evropsko prvenstvo, polfinale:

20.45:
Španija – Portugalska

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.