Šport
55 ogledov

Verjamejo, da Tina še ni rekla zadnje besede

Starša Tine Maze, Ferdo in Sonja, sta navdušena nad hčerkinim uspehom. Žurnal24 main
Val navdušenja je ob doseženem drugem mestu domačinke Tine Maze na uvodni ženski preizkušnji svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Beaver Creeku zajel Črno na Koroškem.

V Črni na Koroškem so nestrpno pričakovali startno številko 19, s katero je 31-letna Tina Maze branila naslov v tej disciplini na svetovnem prvenstvu. Ob odlično izpeljani progi, ko je postalo jasno, da je premagala tekmovalko pred njo, Američanko Lindsey Vonn, je v Črni završalo. Še glasneje so zaigrale harmonike in zavile sirene, s katerimi domačinko na tekmah že od nekdaj spremljajo njeni domači navijači.

Kljub temu, da je nekaj minut kasneje Mazejevo za le tri stotinke sekunde premagala Avstrijka Anna Fenninnger, bo slavje trajalo še dolgo v noč. "Tokrat žal stotinke niso na bile na njeni strani. Tako je pač v smučanju, včasih so, drugič niso na njeni strani," je za STA dejal Tinin sorodnik Klemen Pušnik iz Kava bara Urška, kjer redno spremljajo smučarske tekme, na katerih sodeluje Črnjanka. Ob današnjem uspehu se vsi še bolj veselijo prihodnjih tekem na pravkar začetem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v ameriškem Vailu.

Ni nujno, da začnemo z zlatom

Z navijači je tam tekmo spremljala tudi črnjanska županja Romana Lesjak, ki se je nato pridružila slavju ostalih navijačev še drugje po kraju. "V Črni smo zelo veseli, vseeno pa malo žalostni zaradi treh stotink," je dejala Lesjakova. "Začeli smo s srebrom, saj ni nujno, da začnemo z zlatom," je še menila županja, ki že načrtuje, kako bodo v prihodnjih dneh ponovno spremenili krajevno tablo ob vstopu v Črno na Koroškem. Ta se je v minulih letih že začasno preimenovala v Tino na Koroškem, pa Zlato na Koroškem, tudi Srebrna na Koroškem je že bila, kaj načrtuje tokrat, županja ni razkrila.

V nekoliko mirnejšem domačem vzdušju, sredi delovnega tedna, sta smučanje hčerke pospremila starša Tine Maze, Sonja in Ferdo Maze. "Vem, kaj je Tina sposobna, to je že velikokrat dokazala. Jaz sem si samo želela, da pokaže to, kar zna, in točno to je naredila. Očitno se ji je povrnilo tudi zdravje. Ni kaj velikega dodati, mi vemo, da je vrhunska, ko se ji vse poklopi," je Sonja Maze dejala za STA in dodala, da "verjame, da Tina še ni rekla zadnje besede".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.