Šport
22 ogledov

Višnarjeva obtičala v polfinalu

Sport 02.03.14, Katja Visnar, tekacica na smuceh, foto: EPA EPA
Na svetovnem prvenstvu nordijcev v Falunu se smučarke tekačice merijo v sprintu v prosti tehniki. Katja Višnar je zmagala v svoji četrtfinalni skupini, nato pa se ji ni uspelo prebiti v finale.

Katja Višnar se je zanesljivo prebila v polfinale, v svoji četrtfinalni skupini je prepričljivo premagala vse tekmice. A nato ji je na zelo težki progi zmanjkalo moči, v polfinalu je bila zadnja v svoji skupini in se tako morala zadovoljiti z 11. mestom.

"Sigurno sem zelo razočarana. Bila sem odločena, da bo to danes moja najboljša tekma, da pokažem tisto, kar znam. Žal v polfinalu nisem imela smuči, ki bi mi dale to možnost, da pokažem, kar sem v četrtfinalu. Na startu sem se odločila, napadla prvo mesto, na klancu pa videla, da s smučmi nekaj ni v redu. Proti takim tekmovalkam je težko iti zraven, če oprijem ni konkurenčen," je razočarano dejala Višnarjeva, ki v prvi izjavi po četrtfinalu ni mogla zadržati solza.

"Ne vem, zakaj je do tega prišlo, to bomo skupaj analizirali. Zame je tekma izgubljena. Težko bom šla skozi to, ravno zato, ker sem se res dobro počutila in sem imela energijo. Mislim, da danes ni bila pri meni težava," je razložila slovenska smučarska tekačica, za konec pa dodala: "Vem, česa sem sposobna, tudi verjamem vase. Pokazala sem, kaj znam v četrtfinalu, ki mi ni vzel moči. Danes sem bila odločena, da pridem v finale in mislim, da bi mi lahko uspelo."

Svetovna prvakinja je znova postala Marit Bjoergen. Srebro je osvojila domačinka Stina Nilsson, bron pa olimpijska prvakinja Maiken Caspersen Falla. Bjoergnova je naslov svetovne prvakinje sicer osvojila tretjič zapored. To je že njena 30 medalja na SP in OI, za seboj je z današnjo zmago pustila legendarnega rojaka Bjoerna Daehlieja, ki je zbral eno manj.

V kvalifikacijah je bila Višnarjeva sicer osma, najboljši čas pa je dosegla Poljakinja Justyna Kowalczyk. Za Poljakinjo so končale tri Norvežanke, Caspersen Falla, Kari Vikhagen Gjeitens in Ingvild Flugstad Oestberg. Anamarija Lampič je osvojila 37. mesto, Nika Razinger pa 42. mesto ter se tako nista prebili v izločilne boje.

Petter Northug je slavil v moški konkurenci, za njim pa sta ciljno črto prečkala Kanadčan Alex Harvey na drugem in Ola Vigen Hattestad na tretjem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.