Šport
16794 ogledov

Vitez brutalno nokavtiral Kopitarja, navijači noreli

Print Screen Kopitar je za nekaj trenutkov obležal na ledu, nato mu je trener privoščil nekaj počitka.
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je bil tarča grobe in umazane poteze finskega hokejista.

Hokejisti Los Angeles Kings so tudi na tretji tekmi uvodnega kroga končnice lige NHL morali priznati premoč Vegas Golden Knights (2:3).

Slovenski reprezentant Anže Kopitar je dosegel gol in podajo, a poraza svoje ekipe ni mogel preprečiti. Kralji bodo na četrti tekmi igrali za biti ali ne biti, saj bodo v primeru poraza sklenili letošnjo sezono.

Tretja tekma v Los Angeles je postregla z incidentom, v katerem je bil udeležen tudi slovenski hokejist. Hrušičan je med prerivanjem pred vrati Jonathan Quicka na tla podrl finskega hokejista Erika Haulo in padel nanj, član vitezov iz Las Vegasa pa ga je nato z zgornjim delom palice udaril v obraz.

Na posnetku se vidi, kako je Haula iskal Kopitarjev obraz, saj je najprej poskusil z levo roko, a ga ni dosegel, nato pa je svojo namero uresničil z desnico.

Sodniki so nešportno potezo spregledali, saj se piščalka ni oglasila, Haula pa jo je odnesel brez kazni, kar je sprožilo burne odzive med navijači LA Kings. 

"Koliko udarcev v obraz bo moral prejeti Kopitar, da se bo nekaj ukrenilo?" je zapisal eden od kopice jeznih uporabnikov Twitterja.

Po tekmi je o dogodku spregovoril trener LA Kings John Stevens. "Našega igralca so sodniki kaznovali, ker je igral hokej, on pa je udaril enega najboljših igralcev na svetu. Če sem bil takrat zmeden, sem zdaj osupel," je besnel kanadski strateg.

"To je bil udarec, s katerim je želel tekmeca poškodovati. Ne da ne maram trdega hokeja, temveč ga obožujem. Toda dober, iskren, trd hokej. In ni bolj čvrstega igralca od Kopitarja," je dodal Stevens.

Četrta in morda že odločilna tekma med Kralji in Vitezi bo v noči na sredo.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice