Šport
22 ogledov

Vonn: "Zmanjkuje mi baterij“

lindsey vonn EPA
Lindsey Vonn je konec prejšnjega tedna v svojem priljubljenem Lake Louisu v hitrih disciplinah (dvakrat smuk in superveleslalom) vknjižila nove tri zmage. Na tem prizorišču je zbrala že 14 zmag, v svoji karieri pa že 56 zmag.

Američanko od najbolj uspešne alpske smučarke vseh časov, Avstrijke Annemarie Moser-Proell, ki je v svetovnem pokalu slavila na 62 tekmah, loči le še šest zmag.

Lindsey Vonn je s tremi zaporednimi zmagami v Kanadi zaostanek v skupnem seštevku za Tino Maze s skoraj 300 točk znižala na znosnih 87 točk zaostanka, a so zdaj spet na vrsti preizkušnje, ki bolj ustrezajo Črnjanki.

Vonnova, ki je morala zaradi bolečin pred tedni celo v bolnišnico, je po tretjem zaporednem uspehu dejala, da se je po prihodu v cilj superveleslaloma sesedla: "Tresla sem se. Zmanjkuje mi baterij."

Tina Maze tudi po sedmih preizkušnjah nove sezone ostaja vodilna smučarka, v superveleslalomu je premagala tudi najbližjo zasledovalko, Nemko Mario Höfl-Riesch, Črnjanka pa je po odličnem zgornjem delu stopničke izgubila v ravnini, kjer je treba drseti in kjer je prejšnji konec tedna izgubila največ časa in tudi točk.

"Zadnji del proge je tako dolg, da sem si morala peti, da mi ne bi bilo dolgčas," je po četrtem mestu dejala Mazejeva, ki ji je nekaj komplimentov namenila tudi Vonnova: "Letos bo boj za vrh velik. Tina je motivirana, točke lahko osvaja v vseh disciplinah." Američanka je nekoliko presenetila z izjavo, da namerava to zimo izpustiti nekaj slalomskih preizkušenj, še posebno tekme v mestih, v Münchnu, Zagrebu in Moskvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.