Šport
55 ogledov

Vonnova celo razmišlja o tekmi

Federica Brignone EPA
Na tekmi za svetovni pokal v Soldeu v Andori se je znova poškodovala Lindsey Vonn. A Američanka si želi nastopiti že na jutrišnji tekmi.

Ženski superveleslalom za svetovni pokal v Soldeu je bil zaradi močnega vetra in sneženja prestavljen za tri ure, start pa je prestavljen nižje, kot je bil prvotno predviden. Na nekoliko krajši progi se je najbolje znašla Federica Brignone, ki je po zmagi na uvodnem veleslalomu sezone v Södlnu prvič v karieri slavila še na tekmi superveleslaloma. Hči nekdanje odlične italijanske smučarke Rose Marie Quario je imela v cilju minimalno prednost pred Laurenne Ross, ki je za njo zaostala 13 stotink, tretja pa je bila s 37 stotinkami zaostanka Tamara Tippler.

Najboljša slovenska smučarka je bila Ilka Štuhec, ki je za zmagovalko zaostala sekundo, kar ji je zadostovalo za 11. mesto, s čimer je izenačila letošnjo najboljšo uvrstitev iz Val d'Isere, ko je bila enajsta v smuku. Brez točk sta ostali drugi dve slovenski smučarki, Maruša Ferk se je morala zadovoljiti z 39. mestom (+2,84), Vanja Brodnik pa z 42. (+2,99).

Poškodba Vonnove

Tekme ni končala Lindsey Vonn, ki je imela ob drugem vmesnem času 32 stotink prednosti pred vodilno Brignonejevo, nato pa je padla in se pri tem kot je kazalo težje poškodovala. Z akijem so jo odpeljali v dolino, nato pa v bolnišnico na podrobnejše preglede. Prva diagnoza je tanka raztrganina v kolenu.

"Precej grdo sem padla. Rentgen je pokazal, da imam tanko raztrganino v kolenu, več bo pokazala magnetna resonanca v ponedeljek. Jutri pa bom nastopila, če bom videla, da lahko. O tem se bom še odločila. Hvala vsem za podporo," je na družbenih omrežjih sporočila Vonnova.

Ta je ena od šestih alpskih smučark v zgodovini, ki je zmagala v vseh petih disciplinah, osvojila je olimpijsko zmago in zlato na SP, prejšnji mesec je zmagala na 76. tekmi za svetovni pokal in na drugem mestu sedaj zaostaja le še za legendarnim Švedom Ingemarjem Stenmarkom (86 zmag). Leta 2012 je osvojila zadnjega od štirih velikih globusov.

Odtlej je imela težave s poškodbami, morala je na operacije in je manjkala večji del sezon med letoma 2013 in 2014. Potem se je vrnila v belo karavano, že na drugi tekmi decembra 2014 zmagala na smuku v Lake Louisu ter bila odtlej ponovno v samem vrhu.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 08:28 28.februar 2016.

    Upajmo, da ni kaj hujšega.Že preveč poškodb je imela.