Šport
204 ogledov

Vsi za Primoža Rogliča

primož roglič Epa
Slovenska moška članska kolesarska reprezentanca natanko ve, s kakšnim ciljem je prišla na svetovno prvenstvo v Innsbruck.

Nesporni kapetan je Primož Roglič, sedmerica reprezentančnih kolegov mu obljublja zanesljivo pomoč, saj verjame, da lahko Zasavec edini poseže v boj za najvišja mesta.

Primož Roglič Matej Mohorič Vsi za enega Šport Roglič: Z dvignjeno glavo v borbo!

"Kapetan bo izključno Primož Roglič, je edini od nas, ki lahko na dirki zmaga. Splača se nam osredotočiti na njegov nastop. Ostali bom naredili vse, da bo imel podporo med dirko, da bomo pokrivali napade, da nam ne bo treba loviti in krpati lukenj in da bo v finalu imel čim boljše izhodišče. Upamo na njegove čim boljše noge in bo pokazal, kaj zna," je jasen Matej Mohorič.

Čeprav Roglič ne želi na glas razmišljati, kdo se lahko bori za medalje in ali se bo z njimi boril za najvišja mesta, je o tem povsem odkrit Mohorič. "Mislim, da ima realne možnosti za zmago. Nikoli še ni vozil tako dolge in zahtevne dirke. To ni ključnega pomena. Na dirko se je pripravil z vsemi dolgimi in težkimi treningi. Zaupamo v njegove sposobnosti in verjamemo, da se lahko kosa z najboljšimi."

SP v kolesarstvu U23 SP v kolesarstvu Šport Pogačar pol minute od medalje

Mohorič kot eno ključnih stvari vidi, da fantje že dlje časa vedo, kdo je bil izbran za SP. "To je zelo pomembno. Nihče od članov ekipe ni imel pomislekov, ali bo nastopil ali ne. Ni bilo treba razmišljati o kvalifikacijah za ekipo, imeti pretirano dobrih rezultatov na dirkah prej. To je lahko naša prednost."

Eden od ključnih mož Rogliča v vožnji navkreber bo bržčas Jan Polanc, ki od svoje naloge ne beži. Svoje delo bo moral opraviti v drugem delu dirke. "Treba bo pokrivati nevarne skoke večjih reprezentanc. Če bo prišlo do položaja, tudi z narekovanjem ritma. Odvisno, kako se bo zadnji del dirke odvijal," je povedal Polanc.

"Vsak mož bo dobil svojo nalogo, moral jo bo opraviti čim bolje. Treba je priti do zadnjih krogov s čim več kolesarji, da bomo lažje imeli dirko pod nadzorom. Primož bo moral sam opraviti z zadnjim, zelo težkim klancem," je dodal Polanc.

Selektor Andrej Hauptman bo poleg Rogliča, Mohoriča in Polanca v nedeljo računal še na Simona Špilaka, Luko Pibernika, Domna Novaka, Jana Tratnika in Grego Boleta, ki bo navkljub padcu prejšnji teden in oteklemu kolenu stisnil zobe in pomagal do čim boljšega rezultata.

Simon Špilak Ura resnice Šport "Vsi Slovenci so lahko as v rokavu"

"Vse imamo razdelano, kdo in kaj bo moral narediti. Odvisno je, kako se bo dirka razvijala, kakšna bo taktika drugih ekip. Prilagodili se bomo. Mogoče bomo lahko naredili kakšno potezo več," o taktiki in vlogi posameznikov še ne želi preveč povedati Hauptman.

"Večina fantov je dolgo vedela, kdo bo v ekipi, na dirko smo se posebej pripravili. Pozoren je treba biti na vse. Vsaka ekipa ima svoje karte in bo skušala presenetiti favorite. Na enodnevni dirki si ne smeš dovoliti niti ene napake. Pomembno je biti osredotočen. Fantje držijo skupaj. V vsakem položaju bodo nesebično reagirali in to je pomembno," je pred nedeljskim vrhuncem SP optimističen Hauptman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.