Šport
119 ogledov

Vujović: Kdo gre na OI po četrtfinale?

Veselin Vujović Slovenija rokomet Rio 2016 Stanko Gruden/STA
Slovenija, ki je prvi del iger končala na drugem mestu v skupini B, se bo v sredo v četrtfinalu pomerila proti reprezentanci Danske, s katero je igrala na zadnji pripravljalni tekmi in slavila zmago z 22:21.

Reprezentanti Danske, ki imajo v svojih vrstah najboljšega strelca minule sezone lige prvakov Mikkela Hansna, sicer od prihodnje sezone soigralca Gorazda Škofa pri Paris St. Germainu, so najboljšo uvrstitev na olimpijskih igrah doslej dosegli leta 1984 v Los Angelesu, kjer je naslov prvaka slavila Jugoslavija z Veselinom Vujovićem na čelu. Na zadnjih OI v Londonu 2012 so po porazu v četrtfinalu proti srebrnim Švedom osvojili šesto mesto.

Istega leta so Danci osvojili naslov evropskega prvaka v Beogradu, leto dni kasneje v Španiji pa naslov svetovnega podprvaka, enako kot 2011, medtem ko so na domačem prvenstvu stare celine v letu 2014 morali v finalu priznati premoč Francozom, ki so jih na zadnji tekmi skupinskega dela olimpijskih iger 2016 ugnali s 33:30. Poleg galskih petelinov so ekipo, ki jo vodi islandski strateg Gudmundur Gudmundsson, premagali tudi Hrvati (27:24), medtem, ko so bili Katar (26:25), Argentina (25:19) in Tunizija (31:23) nemočni.

"Ni več tista, a je še vedno Danska"

"Danska na teh olimpijskih igrah ni tista Danska, ki smo je navajeni gledati, a je še vedno Danska. Kar me veseli, je dejstvo, da so tako Francozi kot tudi Danci včeraj hoteli zmagati, da bi se izognili Sloveniji, kar pomeni, da nas spoštujejo. Kar se tiče naše ekipe, imamo nekaj težav s poškodbami in utrujenostjo. Zato me zdaj najbolj skrbi, kako bomo zdržali s fizičnega vidika, saj nismo favoriti v tekmi z Dansko. Nek osnovni cilj smo izpolnili, ampak kdo gre na olimpijske igre, da izpolni cilj uvrstitev v četrtfinale?" pred naslednjo tekmo meni Vujović.

Slovenija se je v četrtfinale uvrstila drugič po Sydneyju 2000, a prvič tako suvereno s štirimi zmagami. V Avstraliji je na petih tekmah dosegla le dve, nato pa v boju za uvrstitev med najboljše štiri ekipe sveta izgubila proti Rusiji (22:33).

Izbrana vrsta, ki jo vodi Vujović, trener, ki se je doslej na treh olimpijskih igrah vselej uvrstil v polfinale, se je na velikih tekmovanjih z Dansko doslej pomerila šestkrat, trikrat je zmagala, dvakrat izgubila, enkrat pa je bil rezultat po 60 minutah izenačen.

"Kot ekipa smo trdni"

"Težko rečem, da smo v vlogi favorita. Kar smo pokazali v drugem polčasu proti Poljakom, razbili po dolgem času Švede, vse to bo treba združiti v eno celoto. Že dolgo nismo bili v polfinalu, mogoče čutimo manjši pritisk. Danci morajo zmagati, prav gotovo bi jih drugače doma raztrgali mediji, če bi jutri izgubili proti Sloveniji, bi bil to zanje velik šok. Res pa je, da smo mi kot ekipa zelo trdni, morda bolj združeni v celoto kot oni sami," pa je pred zelo pomembno tekmo dejal vratar Gorazd Škof.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.