Šport
63 ogledov

Z. Dragić: "Proti ZDA bomo morali iti v meso"

Zoran Dragić Edgar Sosa Slovenija Dominikanska republika osmina finala Mundobask EPA
Po uvrstitvi v četrtfinale svetovnega prvenstva imajo slovenski košarkarji danes povsem prost dan. Selektor Jure Zdovc jih bo namesto v dvorano na trening peljal na večerjo v mesto.

Z zmago proti Dominikanski republiki so slovenski košarkarji izpolnili pričakovanja - uvrstili so se med osem najboljših ekip na svetu, kot pravi Jure Zdovc pa bo večno ostal grenak priokus, da jim je poraz proti Litvi v zadnjem krogu predtekmovanja vzel sanje o medalji. Z osvojitvijo prvega mesta bi Slovenija v osmini finala igrala proti Novi Zelandiji, v četrtfinalu pa proti zmagovalcu dvoboja Avstralija - Turčija. Namesto tega se bodo junaki v torek zoperstavili enemu od dveh glavnih favoritov za naslov, aktualnim svetovnim in olimpijskim prvakom Američanom.

Zoki bi namerno izgubil

Zoran Dragić, ki je bil z 18 točkami najboljši strelec Slovenije proti Dominikanski republiki, se na novinarski konferenci ni mogel izogniti vnovičnemu vprašanju o poteku zadnjih dveh krogov na Kanarskih otokih. "Če bi bil jaz trener, bi tekmo proti Angoli namerno izgubil. A odločitev je bila drugačna in to moramo spoštovati. Imamo pa čisto vest, da smo igrali po pravilih," je dejal Zoran Dragić.

Po eni strani ima mlajši od bratov Dragić morda prav, po drugi pa se je treba zavedati, da bi Slovenija v primeru poraza z Angolo lahko zdrsnila na tretje mesto v skupini. To bi pomenilo, da bi se v osmini finala srečala s Turčijo in glede na izkušnje s prejšnjih dveh prvenstev je vprašanje, ali bi danes Slovenija sploh še bila v Španiji. Turki so nas premagali tako na Japonskem 2006 kot v Turčiji 2010.

"Na vsaki strani pet igralcev"

A kot sta povedala tako Zdovc kot mlajši Dragić, nihče ne more zavrteti časa nazaj in to vprašanje bo za večno ostalo odprto. Dejstvo je, da nas v torek čaka spektakel proti ZDA, s katerimi smo se srečali 26. avgusta v Las Palmasu de Gran Canarii in izgubili z 71:101.

"Na vsaki strani igrišča je po pet igralcev, zato ima vsaka ekipa pravico razmišljati o zmagi. Že pred prijateljsko tekmo sem dejal, da so brez dvoma dobra ekipa, ki pa ni nepremagljiva. V naslednjih dneh bomo pripravili bojni načrt in jim skušali pripraviti nekaj, kar jim bo pokvarilo načrte," pravi Zdovc. Zoran Dragić je bil še bolj pogumen: "Tudi oni so le iz krvi in mesa. Morali bomo iti v meso in se stepsti z njimi. Nimamo kaj izgubiti, zato bomo sproščeni in nevarni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.