Šport
67 ogledov

"Z medaljo ni nič težko"

paraolimpijci
1/13
Anže Petkovšek
Slovenske paraolimpijce je na sprejemu pozdravilo več kot 500 ljudi.

Slovensko paraolimpijsko reprezentanco, ki so jo sestavljali Veselka Pevec, Franček Gorazd Tiršek, Franc Pinter, Damjan Pavlin, parakajakaš Dejan Fabčič, parakolesar Primož Jeralič, plavalec Darko Đurić, maratonec Sandi Novak je pričakovalo več kot 500 ljudi, ki so svoje junake pozdravili na Rudniku.

Največ pozornosti je bila pričakovano deležna strelka Pevec, ki je na svojih prvih igrah prišla do zlate kolajne z zračno puško, srebro je v mešani konkurenci pripadlo Tiršku. Svoj debi na igrah pa sta poleg Veselke doživela še Jeralič in Novak, na sedmih igrah pa je nastopil legenda paraolimpizma Franc Pinter. Slovenija je na igrah prišla do 21. in 22. medalje od leta 1992, skupaj pa so slovenski paraolimpijci zbrali od leta 1972 že 49 odličij.

Prav dobitnik prve kolajne Jože Okoren (leta 1972 je bil bronast v metu diska) je uvodoma pozdravil vse zbrane, naši ekipi pa je čestital za izvrstne nastope. Navdušenje nad nastopi je izrazil še Boro Štrumbelj, generalni direktor direktorata za šport na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Zbranim je prenesel pozdrave in čestitke ministrice Maje Makovec Brenčič. Dobrim željam in čestitkam se je pridružil tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, zbrane pa je nagovoril tudi predstavnik podjetja Lidl Slovenija Martin Kokol.

"Vesel in počaščen sem. V Riu sem navijal za naše, upal sem. Dvakrat smo prišli do medalje. Prvo in drugo mesto je v Riu zelo odmevalo, o nas so pisali in govorili. Prezadovoljni smo. Na tem mestu iskrene čestitke trenerki Poloni Sladič," je dejal predsednik Zveze za šport invalidov Paraolimpijski komite Damijan Lazar.

"Pot je bila dolga in naporna. Več kot 24 ur smo bili na poti. A z medaljo okoli vratu je bilo vse lažje. Dejansko z medaljo ni nič težko. Hvala pa na tem mestu vsem, ki ste se zbrali na Rudniku," je dejala Pevčeva, ki je pristavila, da o igrah v Tokiu leta 2020 niti ne razmišlja. "Zdaj sem tu med vami, želim le uživati!"

"Ko sem prišel z ekipo na sprejem, sem bil utrujen. Zdaj pa ko vidim to navdušenje in veselje, me je ta utrujenost kar minila. Vesel sem, ker so nam pripravili tak sprejem," je bil zbrane množice vesel Nani Tiršek. Za izjemno atmosfero sta poskrbela tudi Nina Pušlar in Zlatko.

Od četrtka do sobote bodo potekali sprejemi za naše paraolimpijce po Sloveniji. Jutri po 18. uri bo veselo v Gornjem Gradu, kjer bodo pozdravili Tirška, v petek bodo vse poti vodile v Dobrepolje, kjer bo od 18. ure naprej veselo zavoljo zlate Veselke, v soboto dopoldan pa bodo v Naklem slavnostno pozdravili  Đurića in Novaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.